Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Φονικές πλημμύρες στο Κολοράντο

Εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι στο Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών, λόγω των καταστροφικότερων πλημμύρων που έχουν πλήξει τη δυτική πολιτεία στη ζωντανή μνήμη.

Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί με νέες βαρύτατες βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια της Κυριακής, ενώ ήδη χιλιάδες κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους.

Έως τώρα, τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, με τις Αρχές ωστόσο να εκτιμούν ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί στους πέντε λόγω των ελάχιστων ελπίδων ανεύρεσης μίας 60χρονης γυναίκας η οποία παρασύρθηκε από ένα ορμητικό ρεύμα το Σάββατο.

Περίπου 350 άνθρωποι αγνοούνται στην κομητεία Λάριμερ, από την οποία έχουν ήδη απομακρυνθεί περίπου 475 κάτοικοι, σύμφωνα με το γραφείο του τοπικού σερίφη.

Ακόμα 231 άνθρωποι αγνοούνται στην γειτονική πολιτεία Μπόλντερ, σύμφωνα με το CNN, με τις Αρχές ωστόσο να προειδοποιούν πως ο εκτιμώμενος αριθμός των αγνοούμενων αυξομειώνεται συνεχώς.

«Πρόκειται δίχως αμφιβολία για ένα επικό γεγονός. Είναι μία κατάσταση που συμβαίνει μία φορά στα 500 ή 1.000 χρόνια», δήλωσε από την πλευρά του ο επίτροπος της κομητείας Γουέλντ.

Παρά τον μεγάλο αριθμό των αγνοούμενων ωστόσο, οι Αρχές σημειώνουν πως αρκετοί από τους μη καταμετρημένους κατοίκους ενδέχεται να είναι αποκλεισμένοι και ανήμποροι να επικοινωνήσουν με τα σωστικά συνεργία λόγω της καταστροφής τηλεπικοινωνιακών υποδομών

Source: http://www.politis-news.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου