Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

«Ανενόχλητοι» θα κυκλοφορούν οι μεθυσμένοι οδηγοί τα Σαββατόβραδα – Κόβονται οι υπερωριακές απασχολήσεις της Τροχαίας

Ανεπιτήρητοι θα μείνουν τα Σαββατόβραδα οι μεθυσμένοι οδηγοί, αφού κόβονται λόγω έλλειψης κονδυλίων οι υπερωριακές απασχολήσεις μελών της Τροχαίας για ελέγχους αλκοόλ. Το κονδύλι που αφορούσε υπερωρίες για ελέγχους αλκοόλης έχει στερέψει γι' αυτό και ενημερώθηκαν όλα τα κλιμάκια τροχαίας των πόλεων να μη χρησιμοποιούν έξτρα προσωπικό για έλεγχο ποτού.

Η ενέργεια αυτή συνεπάγεται άμεσους κινδύνους τόσο για τους οδηγούς όσο και τους πεζούς, αφού στην ουσία οι μεθυσμένοι οδηγοί θα κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Τα επαρχιακά κλιμάκια τροχαίας είναι αναγκασμένα τώρα να χρησιμοποιούν μόνο δύο αστυνομικούς για ελέγχους αλκοόλ αντί 5 ή 6 που χρησιμοποιούσαν κάθε Σάββατο και που ανέκοπταν 40-50 μεθυσμένους ανά πόλη.

Η διαφοροποίηση του Σαββάτου έγινε αφού λόγω της Κυριακής, οι αστυνομικοί θα πρέπει να πληρωθούν υπερωρίες, ενώ τις άλλες ημέρες όχι.

Το πρόβλημα με το αλκοόλ είναι σήμερα το υπ' αριθμό ένα για την Τροχαία, αφού από εκεί ξεκινούν και καταλήγουν τα περισσότερα προβλήματα στους δρόμους.

Το 40% περίπου των νεκρών έχει διαπιστωθεί ότι οδηγούσαν μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, ενώ ιδίως το Σάββατο το βράδυ το πρόβλημα γίνεται οξύτερο, αφού παρατηρούνται και οι μαζικότερες νυχτερινές εξόδοι.

Τώρα η Αστυνομία μελετά άλλες λύσεις ώστε να μην μείνουν ανεξέλεγκτοι οι οδηγοί, αφού θεωρείται σίγουρο ότι θα αυξηθούν τα δυστυχήματα. Δεν αποκλείεται να μεταφερθούν χρήματα από άλλο κονδύλι ή να ζητηθεί η έγκριση επιπρόσθετου ποσού μέχρι τα Χριστούγεννα, ώστε οι έλεγχοι να συνεχιστούν κανονικά.

Πάντως, σύμφωνα με ηλεκτρονικό μήνυμα που στάληκε στα κλιμάκια της Τροχαίας, η περικοπή των υπερωριών απασχόλησης μελών της για σκοπούς ελέγχου αλκοόλης τα Σάββατα, περιλαμβανομένου και του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσυκλετιστών, είναι άμεσα εφαρμοστέα, αφού χρήματα γιοκ.

Συνολικά κάθε χρόνο καταγγέλλονται πέραν των 15 χιλιάδων οδηγών για υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και οι έλεγχοι ήταν επιβεβλημένοι λόγω του τεράστιου προβλήματος που υπάρχει, αφού κάποιοι δεν συμμορφώνονται. Στην περίπτωση που δεν εγκριθεί επιπρόσθετο κονδύλι -κάτι που είναι πιθανόν να συμβεί- τότε θα ενταθούν οι εκστρατείες της Τροχαίας για πρόληψη των τροχαίων τις άλλες ημέρες της εβδομάδας.

Source : http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου