Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

BINTEO- Στους δρόμους της Γαλλίας τα θύματα της απάτης

Αντί για δουλειά στη Γαλλία, βρέθηκαν απένταροι στο δρόμο, οι 75 Κύπριοι-θύματα απάτης της εταιρείας-φάντασμα στη Λάρνακα. Αποκαλυπτικές εικόνες και κραυγές απόγνωσης. Σε εφιάλτη μετατράπηκε το γαλλικό όνειρο για δουλειά.


Oι 75 Κύπριοι, που όπως καταγγέλλουν εξαπατήθηκαν από την εταιρεία - φάντασμα στη Λάρνακα, παραμένουν στην πόλη πόλη Λιλ στη Γαλλία, από την περασμένη Τετάρτη. Με άδειες τσέπες και τον ξενοδόχο να τους δείχνει την πόρτα, οι 75 βρίσκονται από το πρωί στο δρόμο, χωρίς κανένα σχέδιο επιστροφής.

Μέσω ενός υπολογιστή συνδεδεμένου με SKYPE, στέλλουν στο Σίγμα μηνύματα απόγνωσης και οργής.

Καταγγέλλουν, ότι η εταιρεία, που ήταν εγγεγραμμένη ως κατασκευαστική, αλλά λειτουργούσε και ως γραφείο εξευρέσεως στη Λάρνακα, τους εξαπάτησε.

Όπως αναφέρουν, έναντι 620 έκαστος, τους έστειλε στη Γαλλία, πληρώνοντας το αεροπορικό εισητήριο και τις πρώτες μέρες διαμονής στο ξενοδοχείο.

Ωστόσο, προσθέτουν, το άτομο, που αρχικά τους είχε υποδεχθεί έγινε,στη συνέχεια, καπνός! Από την όλη κομπίνα φέρεται να εξαπατήθηκαν συνολικά 210 άτομα.
Tο θέμα επιστροφής τους στην Κύπρο εξετάζει το υπουργείο εξωτερικών σε συνεργασία με την πρεσβεία της Κύπρου στη Γαλλία ενώ το κράτος θα τους παραχωρήσει δάνειο για να επιστρέψουν. Παράλληλα, η Αστυνομία διερευνά εναντίον της εταιρείας το αδίκημα της πλαστογραφίας.



Σε ό, τι αφορά τη δεύτερη πτυχή της υπόθεσης, δηλαδή, κατά πόσον οι δραστηριότητες της εταιρείας ήταν παράνομες, η Αστυνομία διεξάγει έρευνα σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Από το Αστυνομικό τμήμα περνούν καθημερινά δεκάδες πρόσωπα για καταθέσεις, την ώρα που γίνονται προσπάθειες εξακρίβωσης των στοιχείων του προσώπου που παρουσιαζόταν ως ο ιδιοκτήτης της εταιρείας. Το υποτιθέμενο όνομά του..Γεώργιος Κρασόπουλος, από την Ελλάδα.








Πηγή: http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου