Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

ATP: Μεγάλα ντέρμπι

Μπαίνουμε στη δεύτερη εβδομάδα του τελευταίου Grand Slam της σεζόν και όπως είναι φυσικό τα μεγάλα ντέρμπι αρχίζουν και μπαίνουν καθημερινά στο πρόγραμμα της σπουδαίας διοργάνωσης, με δύο από αυτά σήμερα (01/09) να κόβουν την ανάσα: Βαβρίνκα-Παγδατής και Σ.Γουίλιαμς-Στίφενς...

Για 7η ημέρα συνεχίζεται σήμερα το Αμερικανικό Όπεν αν και οι μετεωρολογικές προβλέψεις δεν είναι και πολύ αισιόδοξες για την 1η του Σεπτέμβρη καθώς αναμένονται καταιγίδες στο Flushing Meadows απ'το πρωί της Κυριακής.

Νόβακ Τζόκοβιτς και Άντι Μάρει, εύκολα ή δύσκολα, αναμένεται να συνεχίσουν την πορεία προς τον μεταξύ τους ημιτελικό ενώ το μεγάλο ντέρμπι της ημέρας είναι αναμφίβολα αυτό ανάμεσα στον Στάνισλας Βαβρίνκα και τον ανεβασμένο Μάρκο Παγδατή.

Η αναμέτρηση θα ανοίξει το πρόγραμμα στο Louis Armstrong (18:00GR), με τον Κύπριο πρωταθλητή να ψάχνει την πρώτη του νίκη κόντρα στον Σταν, μετρώντας δύο ήττες στα προηγούμενα ραντεβού τους στο tour (Indian Wells 2008 και Australian Open 2012).

O Mάρκος προέρχεται από δύο εντυπωσιακές εμφανίσεις και νίκες στους προηγούμενους γύρους κόντρα σε Σοέντα και 17-Άντερσον ενώ ο Βαβρίνκα, Νο10 της παγκόσμιας κατάταξης, κέρδισε επίσης στα τρία σετς τους Στέπανεκ και Κάρλοβιτς.

Το πρόγραμμα στο κεντρικό θα ξεκινήσει στις 20:00GR με την αναμέτρηση του Άντι Μάρει κόντρα στον Φλόριαν Μάϊερ, με τον Βρετανό να καλείται να βελτιώσει το παιχνίδι του σε σχέση με τον δεύτερο αγώνα του στη Νέα Υόρκη (απέναντι στον Λεονάρντο Μάγερ), προκειμένου να μην αντιμετωπίσει προβλήματα απ'τον Γερμανό.

Αργότερα στο πρώτο βραδινό ματς της Κυριακής (02:00GR), ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν αναμένεται να συναντήσει προβλήματα απ'τον Πορτογάλο, Νο95 στον κόσμο, Ζοάο Σόουζα ο οποίος κέρδισε τους Ντιμιτρόφ και Νιέμινεν για να φτάσει στον πρώτο του 3ο γύρο σε Grand Slam διοργάνωση.

Δύσκολο έργο έχουν οι Τόμας Μπέρντιχ και Τόμι Χάας, αντιμετωπίζοντας τους Γιούσνι και Μπενετό αντίστοιχα ενώ ο Λέιτον Χιούιτ θα συναντήσει στο Grandstand τον Ευγένι Ντονσκόι που πραγματοποιεί μεγάλη πορεία στο τουρνουά.

Στο γυναικείο ταμπλό, ξεχωρίζει η σπουδαία εμφύλια μονομαχία των δύο κορυφαίων Αμερικανίδων στο tour.

Η κάτοχος του τίτλου και Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Σερίνα Γουίλιαμς αντιμετωπίζει στο Arthur Ashe (22:00GR) το μέλλον του γυναικείου τένις, Σλόαν Στίφενς, 8 μήνες μετά το τελευταίο ραντεβού τους για τα προημιτελικά του Australian Open όπου η 20χρονη Στίφενς έκανε το μεγάλο "μπαμ" στη Μελβούρνη αποκλείοντας το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο.

Μεγάλο παιχνίδι αναμένεται να γίνει και στο κλείσιμο της ημέρας στο κεντρικό court (04:00GR) ανάμεσα στη Να Λι και την Γέλενα Γιάνκοβιτς ενώ στο Louis Armstrong η Αντζέλικα Κέρμπερ αντιμετωπίζει την ανεβασμένη Κάρλα Σουάρεζ Ναβάρο.

Τέλος, στο ίδιο γήπεδο περίπου στη 01:00GR, η Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα θα τεθεί αντιμέτωπη με την Εκατερίνα Μακάροβα.

To πρόγραμμα στα τρία κεντρικά courts

Arthur Ashe Stadium (ώρα έναρξης 20:00GR)
3-Andy Murray (Britain) v Florian Mayer (Germany)
1-Serena Williams (U.S.) v 15-Sloane Stephens (U.S.)

Από τις 02:00GR
1-Novak Djokovic (Serbia) v Joao Sousa (Portugal)
5-Li Na (China) v 9-Jelena Jankovic (Serbia)

Louis Armstrong Stadium (ώρα έναρξης 18:00GR)
9-Stanislas Wawrinka (Switzerland) v Marcos Baghdatis (Cyprus)
8-Angelique Kerber (Germany) v 18-Carla Suarez Navarro (Spain)
12-Tommy Haas (Germany) v 21-Mikhail Youzhny (Russia)
3-Agnieszka Radwanska (Poland) v 24-Ekaterina Makarova (Russia)

Grandstand Stadium (ώρα έναρξης 19:00GR)
5-Τοmas Berdych (Cz. Republic) vs 31-Benneteau (France)
Leyton Hewitt (Australia) vs Evgeny Donskoy (Russia)
Marsel Granollers vs Tim Smyczek (USA)

Source: http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου