Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Θέματα εθνικής ασφάλειας σε σύσκεψη στο Λευκό Οίκο

Οι επικεφαλής σύμβουλοι εθνικής ασφάλειας του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα πραγματοποίησαν το Σάββατο κοινή συνάντηση-σύσκεψη για να συζητήσουν τις "πιθανές απειλές που συμβαίνουν ή προέρχονται από την αραβική χερσόνησο", ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Στη σύσκεψη κορυφής προήδρευσε η σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Αμερικανού Προέδρου Σούζαν Ράις.

"Σήμερα το απόγευμα, η σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Σούζαν Ράις προήδρευσε σε συνεδρίασης όπου εξετάστηκε περαιτέρω η κατάσταση και οι δράσεις" σημειώνει η σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου. "Ο Πρόεδρος λαμβάνει συχνές ενημερώσεις κατά την τελευταία εβδομάδα για όλες τις πτυχές της δυνητικής απειλής και της ετοιμότητα μας", ανέφερε επίσης η ίδια ανακοίνωση.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι και ο Υπουργός Άμυνας Τσακ Χάγκελ ήταν μεταξύ εκείνων που παρακολούθησαν τη συνεδρίαση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Υπενθυμίζεται ότι η Αμερική έκλεισε προσωρινά τις Πρεσβείες της σε χώρες της Μέσης Ανατολής, ενώ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για όλο τον κόσμο, προειδοποιώντας τους Αμερικανούς πολίτες για το ενδεχόμενο πραγματοποίησης τρομοκρατικών επιθέσεων από την Αλ Κάιντα εντός του Αυγούστου, ιδίως σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Πολλές μονάδες των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στη Μέση Ανατολή τελούν --το τρέχον και τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα-- σε κατάσταση αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας κι άμεσου συναγερμού.

Τις πρεσβείες τους στην Υεμένη δεν θα ανοίξουν, για λόγους ασφαλείας, σήμερα, εκτός από τις ΗΠΑ, ούτε η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία.

Επι ποδός βρίσκεται και η κυπριακή αστυνομία, η οποία έχει μετατρέψει σε απόρθητο φρούριο τις πρεσβείες και τα προξενεία δυτικών συμφερόντων, ειδικότερα στην Λευκωσία.

Στο μεταξύ, συναγερμό στις χώρες μέλη της για «αυξημένη επαγρύπνηση σχετικά με τρομοκρατική δραστηριότητα» χτυπά η Interpol, λόγω των πρόσφατων μαζικών αποδράσεων εξτρεμιστών από φυλακές του Ιράκ, της Λιβύης και του Πακιστάν -στις οποίες υπάρχουν υποψίες για εμπλοκή της Αλ Κάιντα. Η Intepol καλεί σε διερεύνηση για το κατά πόσον οι επιχειρήσεις που κατέληξαν στις αποδράσεις ήταν κεντρικά συντονισμένες.

Όπως αναφέρει η Interpol στην ανακοίνωσή της, καλεί τις 190 χώρες-μέλη της να δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα σε πληροφορίες για φυγάδες των φυλακών.

Η ίδια η υπηρεσία δίνει προτεραιότητα στη διερεύνηση της πιθανότητας συντονισμού των αποδράσεων και στον εντοπισμό των φυγάδων.

Source: http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου