Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Του έραψαν το πόδι …μαζί με τον τένοντα!

Μετά τις ξεχασμένες γάζες στην κοιλιά λεχώνας, νέα καταγγελία έφτασε, με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά νεαρό μοτοσικλετιστή. Μια επίσκεψη στις Πρώτες Βοήθειες, παρ’ ολίγον να του κοστίσει το πόδι του.

Λευκωσία, Ιούλιος 2013. Νεαρός μοτοσικλετιστής προσέρχεται στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών και Επειγόντων Περιστατικών, τραυματισμένος στο πόδι. Χρειάζεται και λαμβάνει την απαραίτητη φροντίδα από τους επί καθήκοντι ιατρούς, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και ραφές στο μεγάλο του δάκτυλο.

Η ανάρρωσή του κάθε άλλο παρά ομαλή, όπως κατήγγειλε στο ΣΙΓΜΑ ο ίδιος. Οι φρικτοί πόνοι τον υποχρεώνουν να επιστρέψει στο κρατικό νοσηλευτήριο, όπου παραπέμπεται σε ορθοπεδικό και εν συνεχεία σε πλαστικό του νοσοκομείου.

Σοκαρισμένος ενημερώνεται ότι βρισκόταν μια ανάσα από του να χάσει το κάτω άκρο του, καθώς στις Πρώτες Βοήθειες, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ότι του ανέφερε ο γιατρός που τον εξέτασε τελευταία, του έραψαν κατά λάθος και τον τένοντά με αποτέλεσμα να βρίσκεται προ του ορατού κινδύνου γάγγραινας.

Εξοργισμένος και εξ' αφορμής της καταγγελίας νεαρής λεχώνας ότι αφέθηκαν στην κοιλιά της μετά τον τοκετό με καισαρική των δίδυμων παιδιών της, ο μοτοσικλετιστής και η οικογένειά του θ' ακολουθήσουν τη νομική οδό.

Παράλληλα ετοιμάζουν και γραπτή καταγγελία στο Υπουργείο, το οποίο αναμένουν να ενεργήσει με την ίδια αμεσότητα και υπευθυνότητα με την οποία αντιμετώπισε της καταγγελίες της λεχώνας από τη Λάρνακα. « Δευτέρα θα κληθεί στο γραφείο μου ο ερευνώντας λειτουργός που διορίστηκε για την υπόθεση για να δούμε ποια θα είναι η πορεία που ακολουθήσει στις έρευνές του», δήλωσε ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών, Ανδρέας Γεωργίου.

Πάντως δια του δικηγόρου της, η οικογένεια της λεχώνας, της οποίας η υγεία παρουσιάζει σταδιακή και σταθερή βελτίωση, εκφράζει την ικανοποίησή της για την άμεση κινητοποίηση των υπουργικών μηχανισμών αμέσως μετά την καταγγελία, και σημειώνει ότι αυτή καταδεικνύει την ευαισθησία και του ιδίου του Υπουργού επ' αυτών των θεμάτων.

Source: http://sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου