Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Κατάμεστο από πρόσκοπους το Προεδρικό – Τους απονέμει πτυχίο Δημοκρατίας ο Πρόεδρος Αναστασιάδης - ΦΩΤΟ

Ο υψηλός προστάτης του Σώματος Προσκόπων Κύπρου που είναι πάντα ο εκάστοτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλωσορίζει αυτή τη στιγμή με ιδιαίτερη χαρά ένα επίλεκτο κομμάτι της προσκοπικής οικογένειας της Κύπρου.

Όταν στις 18 Μαϊου προσφωνούσα την εκδήλωση για τα 100χρονα του Σώματος Προσκόπων Κύπρου αποδεχόμενος την τιμητική πρόσκλησή σας να παραστώ αλλά και να θέσω υπό την προστασία του Προέδρου της Δημοκρατίας το Σώμα Προσκόπων Κύπρου, σας είχα διαβεβαιώσει ότι θα είμαι δίπλα σας για την προώθηση των αρχών και των στόχων του προσκοπισμού.

Σήμερα αυτό επιβεβαιώνεται. Η απονομή των Πτυχίων Δημοκρατίας και η παράδοση στην κοινωνία αυτών των εκλεκτών νέων και νεανίδων δίνει το μήνυμα ότι η πολιτεία είναι εδώ και επιβραβεύει κάθε καλή προσπάθεια που γίνεται από κοινωνικούς φορείς όπως ο Προσκοπισμός. Είμαστε στο πλευρό σας, παρακολουθούμε με ενδιαφέρον και συμπαραστεκόμαστε στις προσπάθειές σας, είπε ο Πρόεδρος.



Στο σύνολο 300 νέοι και νέες που συμπλήρωσαν την απαιτητική διαδικασία που προνοείται για την απόκτηση του Πτυχίου Προσκόπου Δημοκρατίας το οποίο θα τους απονεμηθεί απόψε από τον ίδιο τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.
Στο πλαίσιο της απονομής ο Πρόεδρος δεν παρέλειψε να κάνει την αναφορά του στη περίοδος που περνούμε η οποία όπως είπε είναι δύσκολη για όλους μας. Μην περιμένετε να δείτε εντυπωσιακά αποτελέσματα αύριο. Ο δρόμος, πέραν των δυσκολιών, θα είναι μακρύς. Τα προβλήματα δεν είναι σημερινά, είναι συνέπειες διαχρονικών λαθών που θα πρέπει να διορθώσουμε. Να διορθώσουμε και να δώσουμε μια νέα πνοή σε όλους τους τομείς. Να αποδείξουμε πάλι ότι μπορούμε στα δύσκολα.

Μπορούμε, συνέχισε, γιατί έχουμε τη νέα γενιά. Έχουμε τη μαγιά, έχουμε την πρώτη ύλη που χρειάζεται δουλειά και καθοδήγηση για να δώσει το καλύτερο στην πατρίδα. Να δώσει νέα προοπτική στην Κύπρο του αύριο, μήνυμα αισιοδοξίας, αξιοκρατίας, προγραμματισμού και αποτελεσματικότητας.

Απευθυνόμενους προς τους ίδιους τους πρόσκοπους Δημοκρατίας, είπε ότι είστε οι εκκολαπτόμενοι νέοι ηγέτες του αύριο. Μέσα από την εκπαίδευση που πήρατε είσαστε έτοιμοι να προχωρήσετε μπροστά και να
ανοίξετε δρόμους για τους νέους που θα σας ακολουθήσουν. Έχετε χαράξει ένα δρόμο και έχετε καθήκον αφενός να τον ακολουθήσετε και αφετέρου να βοηθήσετε τον καθένα που θα επιθυμήσει να σας ακολουθήσει.




Η πίστη στον Θεό, το καθήκον στην Πατρίδα και η αγάπη για τον συνάνθρωπο είναι τα βασικά συστατικά της προσκοπικής υπόσχεσης. Αυτήν την υπόσχεση έχετε δώσει εδώ και κάποια χρόνια. Ακολουθήσατε με συνέπεια την εκπαιδευτική διαδικασία και αξιωθήκατε να φέρετε σήμερα το μαντήλι του Πρόσκοπου Δημοκρατίας.

Πηγή: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου