Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ATP: Mεγάλη εμφάνιση από Μάρκο!

Μετά από πολύ καιρό, ο Μάρκος Παγδατής επέστρεψε στις σπουδαίες εμφανίσεις. Ο Κύπριος που πραγματοποιεί μια πολύ μέτρια, για τα δεδομένα και την αξία του χρονιά, επικράτησε εύκολα 3-0 σετ του Γκο Σοέντα στην πρεμιέρα του στο US Open και προκρίθηκε στη φάση των "64" της διοργάνωσης

Το χαμόγελο επέστρεψε στο πρόσωπο του Μάρκου Παγδατή ο οποίος πραγματοποίησε εντυπωσιακό ντεμπούτο στο τελευταίο Grand Slam της σεζόν και έβαλε τις βάσεις για να πραγματοποιήσει το καλύτερο US Open της καριέρας του, έστω και σε μια απ'τις χειρότερές του χρονιές στο tour.

Άλλωστε, η παράδοση που έχει ο Μάρκος στη Νέα Υόρκη δεν είναι καθόλου καλή αφού στις προηγούμενες 7 παρουσίες του στο Flushing Meadows δεν έχει καταφέρει να περάσει τον δεύτερο γύρο της Major διοργάνωσης.

Ο 28χρονος απ'τη Μεγαλόνησο, ήταν εξαιρετικός στον πρώτο του αγώνα φέτος στο Αμερικάνικο Όπεν και ο Γκο Σοέντα δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα για να αποφύγει την ήττα με 6-4, 6-3, 6-1, με τον Παγδατή να πηγαίνει απ'το καλό στο καλύτερο όσο εξελισσόταν η αναμέτρηση στο Court 11 των εγκαταστάσεων του National Tennis Center.

Παρότι αντιμετώπιζε τενίστα που προερχόταν από τα προκριματικά που σημαίνει ότι ήταν πιο συνηθισμένος στις συνθήκες της διοργάνωσης, ο Παγδατής μπήκε πολύ αποφασιστικά στο court και έχοντας σε πολύ καλή ημέρα το σερβίς του, σπάνιο τη φετινή χρονιά, πέτυχε μια καθαρή νίκη την οποία συνδύασε και με εξαιρετική εμφάνιση.

Ο Κύπριος δεν δέχθηκε ούτε ένα break σε ολόκληρο το ματς και προκρίθηκε πανηγυρικά στη φάση των "64" της διοργάνωσης, περιμένοντας το νικητή της αναμέτρησης Άντερσον-Μπραντς.

Το Νο53 της παγκόσμιας κατάταξης, από τη στιγμή που πέτυχε το πολυπόθητο break στο 9ο game (5-4) του εναρκτήριου σετ, δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω και ανέβασε ακόμη περισσότερο την ποιότητα του παιχνιδιού του, φτάνοντας εύκολα στην τελική επικράτηση μετά από μόλις 88 λεπτά αγώνα.

Μάλιστα, το καλό νέο για τον Παγδατή ήταν ότι πρόλαβε και τη βροχή που λίγα λεπτά αργότερα έκανε την εμφάνισή της στα γήπεδα του Flushing Meadows, διακόπτοντας τα υπόλοιπα παιχνίδια του προγράμματος.

Ο Παγδατής προερχόταν από τρεις συνεχόμενες ήττες στα τουρνουά προετοιμασίας για το US Open, σε Ουάσινγκτον (Ίσνερ), Μόντρεαλ (Φονίνι) και Σινσινάτι (Μπενετό) και σίγουρα η νίκη επί του Σοέντα αλλά πολύ περισσότερο η εμφάνιση, δημιουργεί αισιοδοξία ενόψει της συνέχειας στο τελευταίο Grand Slam της χρονιάς.

Source: http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου