Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Εργαστήρι πλαστών πτυχίων και πιστοποιητικών γάμου στη Λεμεσό

Σε εργαστήρι καταρτισμού πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, αδειών παραμονής στην Κύπρο, πιστοποιητικών γάμου, αλλά και πτυχίων κολεγίων, είχαν μετατρέψει κατοικία στο κέντρο της Λεμεσού πέντε αλλοδαποί.

Μετά από πληροφορία που αξιολογήθηκε μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, σε συνεργασία με μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων και του Ουλαμού Πρόληψης Εγκλημάτων Λεμεσού, διεξήγαγαν χθες βράδυ έρευνα βάσει δικαστικού εντάλματος στην συγκεκριμένη κατοικία.

Κατά την έρευνα, εντοπίστηκαν έντυπα για καταρτισμό ταξιδιωτικών εγγράφων, δύο σφραγίδες συγκεκριμένης πρεσβείας, σφραγίδες ανανέωσης άδειας παραμονής, ασυμπλήρωτα πτυχία διαφόρων κυπριακών κολεγίων, και διάφορα πιστοποιητικά γάμου. Από την Αστυνομία παραλήφθηκαν επίσης, το ποσό των 350 ευρώ που βρέθηκε στο παράνομο εργαστήριο καταρτισμού των πλαστών εγγράφων, ένας εκτυπωτής-σαρωτής, όπως κι ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής στα αρχεία του οποίου εντοπίστηκαν αρχεία με πτυχία διαφόρων κολλεγίων.

Εναντίον και των πέντε προσώπων, των τριών ανδρών από την Μπαγκλαντές και των δύο γυναικών από το Νεπάλ, εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα και συνελήφθησαν για παράνομη παραμονή στην Κύπρο και για την παράνομη δραστηριότητά τους με τον καταρτισμό πλαστών εγγράφων. Αργότερα σήμερα η Αστυνομία θα οδηγήσει τους υπόπτους στο Δικαστήριο, με αίτημα την έκδοση διατάγματος προφυλάκισής τους, προς διευκόλυνση των περαιτέρω εξετάσεων γύρω από την σοβαρή υπόθεση.

Source: http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου