Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Πτυχίο Προσκόπου Δημοκρατίας σε 310 νέους και νέες που το έχουν «κατακτήσει»

Σε μια σεμνή τελετή που θα λάβει χώρα στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου την Πέμπτη 29 Αυγούστου, ο εξοχότατος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και Υψηλός Προστάτης του Σώματος Προσκόπων Κύπρου κ. Νίκος Αναστασιάδης, θα απονέμει το Πτυχίο Προσκόπου Δημοκρατίας σε 310 νέους και νέες που το έχουν «κατακτήσει» κατά τις χρονιές 2011, 2012 και 2013.

Το Πτυχίο Δημοκρατίας είναι η ανώτατη προσκοπική διάκριση με την οποία μπορεί να ανταμειφθεί ένας Ανιχνευτής (το τελευταίο στάδιο του Προσκόπου πριν την ενηλικίωση του).

Αποτελεί το επιστέγασμα της δουλειάς των Ανιχνευτών μας, μέσα από τις μικρές ομάδες που δρουν, τις Κοινότητες Ανιχνευτών, την αναγνώριση των προσπαθειών τους στη διαδρομή που διάνυσαν όλα αυτά τα χρόνια, αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις, μοναδικές εμπειρίες και βιώματα που συνέβαλαν στην ανάπτυξη τους, ώστε να αξιοποιήσουν πλήρως τις σωματικές, διανοητικές, κοινωνικές και πνευματικές τους ικανότητες με απώτερο σκοπό να «βγουν» στην κοινωνία των ενηλίκων ως άξιοι, χρήσιμοι, ηθικοί, υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες που θα προσπαθήσουν να συμβάλουν στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου.

Αντίστοιχος θεσμός λειτουργεί σχεδόν σε όλες τις χώρες όπου υπάρχει Προσκοπισμός. Ανάλογα με το πολίτευμα της χώρας, τις παραδόσεις και τους κανονισμούς του κάθε Σώματος το συναντάμε με διάφορα ονόματα.

Η τελετή Απονομής των Πτυχίων Δημοκρατίας θεωρείται από τις κορυφαίες εκδηλώσεις του Σώματος Προσκόπων Κύπρου, το οποίο φέτος γιορτάζει τα 100 χρόνια ιστορίας και προσφοράς του στην Κύπρο.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε με την Εφορεία Δημοσίων Σχέσεων στο τηλέφωνο 99651645 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση comms@cyprusscouts.org .
Source: http://www.philenews.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου