Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Wimbledon: Και πως να το πιστέψει...

Σε μεγάλη σύγχυση βρισκόταν ο Άντι Μάρει ακόμα και μετά από αρκετή ώρα, μετά την πανάξια κατάκτηση του τίτλου στο Wimbledon. 

Ο Βρετανός αδυνατούσε να κατανοήσει το τεράστιο επίτευγμά του το οποίο έβαλε τέλος στην 77ετη προσμονή των Βρετανών για έναν δικό τους πρωταθλητή στο θρυλικό Grand Slam.

Τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του, έστω κι αν είναι εξαιρετικά δύσκολο να τις κατανοήσει, ζει τις τελευταίες ώρες ο Άντι Μάρει ο οποίος έγραψε χρυσή ιστορία στο Βρετανικό τένις αφού έγινε ο πρώτος τενίστας της χώρας του που κατακτάει το θρυλικό Wimbledon, μετά από 77 ολόκληρα χρόνια!

Ξορκίζοντας το "φάντασμα" του Φρεντ Πέρι που ήταν ο τελευταίος Βρετανός πρωταθλητής (1936), ο Σκοτσέζος με φανταστική εμφάνιση στον τελικό, διέψευσε όλους αυτούς που τον είχαν ξεγραμμένο, όχι μόνο στο ματς τίτλου με τον Τζόκοβιτς αλλά γενικά...

Έχοντας κατηγορηθεί για πολλά χρόνια για το αντιαισθητικό στυλ παιχνιδιού του αλλά και για την "αντιπαθητική" του φάτσα, ο Μάρει προτίμησε να μιλήσει στο γήπεδο και η σκληρή δουλειά του τελευταίου ενάμιση χρόνου, αποδίδει καρπούς.

Λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του πρώτου Grand Slam της καριέρας του, στο US Open 2012, ο 26χρονος κέρδισε και πάλι τον κορυφαίο τενίστα, τα δύο τελευταία χρόνια, Νόβακ Τζόκοβιτς με 6-4, 7-5, 6-4 και στέφθηκε Βασιλιάς στο Major της πατρίδας του!

"Το να κερδίσεις το Wimbledon, νομίζω ότι είναι το σπουδαιότερο επίτευγμα στο τένις. Ακομα δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν μπορώ να το βάλω στο μυαλό μου. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Σίγουρα θα χρειαστώ κάποιο χρόνο για να το καταλάβω" τόνισε ο Μάρει περίπου μια ώρα μετά το τέλος του τελικού.

Ο 26χρονος χαρακτήρισε τους τελευταίους πόντους του συγκλονιστικού τελευταίου 15λεπτου game, ως τους πιο δύσκολους της ζωής του, εκμεταλλευόμενος το 4ο Championships point για να λυγίσει την αντίσταση του Νόλε.

"Δούλεψα πολύ σκληρά στο τελευταίο game. Ήταν οι δυσκολότεροι πόντοι της ζωής μου. Ο Νόβακ έβγαλε κάποιες απίστευτες μπάλες σε αυτό το game. Υπήρχαν πολλά συναισθήματα και δεν μπορούσα να καταλάβω τι συμβαίνει. Σίγουρα ήταν το πιο δύκολο game που έχω παίξει ποτέ"

Ακριβώς 12 μήνες πριν, ο Άντι Μάρει έφυγε ηττημένος απ'τον πρώτο του τελικό στο Wimbledon, έχοντας προηγουμένως δώσει μια πολύ δυνατή μάχη με τον Φέντερερ. Αυτη η ήττα τον βοήθησε πάρα πολύ να καταλάβει ότι μπορεί να τα καταφέρει, έχοντας ισχυρό σύμμαχο σε αυτή την προσπάθεια και τον Ιβάν Λεντλ.

"Μετά τον περσινό τελικό, ο Ιβάν μου είπε ότι ήταν περήφανος για την προσπάθειά μου. Ήταν η πρώτη φορά που έπαιξα έτσι σε τελικό Grand Slam. Μετά την ήττα δεν αμφέβαλα για τον εαυτό μου και κατάφερα να επανέλθω γρήγορα" είπε ο Μάρει και συνέχισε να πλέκει το εγκώμιο του προπονητή του.

"Νομίζω ότι πίστεψε σε μένα, περισσότερο από οποιονδήποτε. Στάθηκε στο πλευρό μου μετά από κάποιες δύσκολες ήττες τα τελευταία δύο χρόνια. Είναι πολύ υπομονετικός. Είμαι πολύ χαρούμενος που τα κατάφερα και για κείνον"

Ο 26χρονος Βρετανός μίλησε και για την πίεση που ένιωθε από τους συμπατριώτες του οι οποίοι από το Σάββατο το βράδυ βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις του All England Club για να εξασφαλίσουν μια θέση στον τελικό της Κυριακής.

Πάνω από 4,000 Βρετανοί βρίσκονταν στον λόφο του Χένμαν κατά τη διάρκεια του τελικού, ξεσπώντας σε πρωτοφανείς πανηγυρισμούς μετά τη λήξη του τελικού.

"Είναι πολύ δύσκολο. Τα τελευταία 4-5 χρόνια, ήταν πολύ δύσκολα και η πίεση πολύ μεγάλη. Οι τελευταίες ώρες πριν τον τελικό ήταν επίσης δύσκολες. Όλοι μιλούσαν γι'αυτό. Ήταν δύσκολο να αποφύγεις τη συζήτηση γιατί είναι ένα τόσο μεγάλο τουρνουά αλλά και γιατί κανένας Βρετανός δεν το είχε κατακτήσει για μεγάλο διάστημα. Ήταν πολύ πολύ δύσκολο"

Επόμενος μεγάλος στόχος για τον Μάρει, η υπεράσπιση του τίτλου του στο US Open.

Ο Βρετανός θα αγωνιστεί στο πρώτο του Grand Slam ως υπερασπιστής του τίτλου...


Source: http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου