Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Όποιος σωθεί σώθηκε στο Δημόσιο – Κάνουν αγώνα για να αποδείξουν την χρησιμότητα τους

Λόγω του φόβου της επερχόμενης αξιολόγησης από την Τρόικα, η οποία φθάνει στο νησί, στις 17 Ιουλίου, τμήματα και υπηρεσίες του Δημοσίου, επιχειρούν να δείξουν τον καλό τους εαυτό και με το παραπάνω, ώστε να αποδείξουν ότι η παρουσία τους είναι απαραίτητη.

Οι αυξημένες απαιτήσεις, της Τρόικα, σε ότι αφορά τη λειτουργία του Δημόσιου Τομέα, έχει προκαλέσει πανικό, ανάμεσα στις διάφορες υπηρεσίες και τμήματα του δημοσίου, οι οποίοι τρέχουν να εδραιώσουν τη θέση τους.

Όπως ανέφεραν αρμόδιες πηγές στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», η προσπάθεια αυτή, πιθανόν να έχει αρνητικές επιπτώσεις και αυτό γιατί, ορισμένοι, ίσως να επιχειρήσουν να διασφαλίσουν το τμήμα τους, προβάλλοντας μία διαφορετική εικόνα, για το έργου και τις ανάγκες που υπάρχουν.

Για παράδειγμα, είναι δυνατόν να παρουσιάσουν ότι μία υπηρεσία, ή ένα τμήμα έχει αυξημένες ανάγκες σε προσωπικό, χωρίς να υφίσταται κάτι τέτοιο, στερώντας τους «πλεονάζοντες» υπαλλήλους, από άλλα τμήματα που έχουν ανάγκη από ανθρώπινο δυναμικό, στα οποία θα μπορούσαν να μετακινηθούν.

Ορισμένοι εργαζόμενοι όμως, θεωρούν ότι η μετακίνηση τους, μπορεί να έχει κόστος στη μελλοντικής ανέλιξη τους.

Στο μεταξύ τα κλιμάκια των δανειστών, τα οποία φθάνουν στην Κύπρο στις 17 Ιουλίου, αναμένεται να παραμείνουν στο νησί, μέχρι το τέλος του μήνα, χωρίς όμως να αποκλείεται να παραταθεί, η παραμονή τους, εάν κριθεί ότι τα πρώτα αποτελέσματα των συναντήσεων δεν ήταν ικανοποιητικά.

Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου