Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Παπαδάκης: Λυπηρή η επιμονή Χριστόφια στις προσφορές του

Λυπηρό χαρακτήρισε σήμερα ο Γραμματέας του ΚΣ ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης "το γεγονός ότι ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας με τη χθεσινή ομιλία του σε εθνικό μνημόσυνο στην Πάφο εξακολουθεί να επιμένει στις, από τον ίδιο αποκληθείσες στο παρελθόν, `γενναιόδωρες προσφορές`, της εκ περιτροπής προεδρίας, της παραμονής εποίκων, των προτάσεων στο περιουσιακό, της παραχώρησης των τεσσάρων ελευθεριών σε Τούρκους πολίτες".

Ο κ. Παπαδάκης είπε ότι "είναι λυπηρό γιατί, ενώ αποκαλύφθηκαν και πλήρως οι τουρκικές προθέσεις, ενώ αντί ανταλλαγμάτων στις `προσφορές` αυτές οξύνθηκε η τουρκική αδιαλλαξία και διακόπηκαν μονομερώς από την τουρκική πλευρά οι συνομιλίες, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιμένει να διασφαλιστούν οι υποχωρήσεις προς την τουρκική πλευρά".

"Αντίθετα, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε δηλώσει, είναι καθήκον του σημερινού Προέδρου, εγγράφως να πληροφορήσει τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ ότι οι προτάσεις αυτές δεν δεσμεύουν την ελληνική κυπριακή πλευρά. Κάτι που μέχρι σήμερα παρέλειψε να πράξει περιοριζόμενος σε απλές δηλώσεις. Για μια ακόμη φορά τον καλούμε να πράξει", είπε.

Πηγή: http://www.ikypros.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου