Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Η Αίγυπτος ήταν μόνο η αρχή - Έρχεται πραξικόπημα και στην Τουρκία;


Η επέμβαση του Στρατού στην πολιτική, κατά κανόνα, έχει ολέθριες συνέπειες, διότι, ανοίγει το δρόμο, στην επιβολή αυταρχικού και ενίοτε τυραννικού Πολιτειακού καθεστώτος. 

Συνήθως, τα καθεστώτα που στηρίζονται στο Στρατό, δεν διώκουν τους φαύλους πολιτικούς, αλλά εκείνους τους πολίτες, που δείχνουν τη πρόθεση να αντιταχθούν στα αντιδημοκρατικά σχέδιά τους.

Η γειτονιά μας, ο γεωγραφικός μας περίγυρος, είναι σε διαρκή αναστάτωση. Ελπίζουμε, να είναι δημιουργική και να κερδίσει η Δημοκρατία, αλλά και οι πολίτες τον σεβασμό στα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που αποτελούν τα αρχικά αιτήματα της «ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ», πριν αυτή εξελιχθεί σε Ισλαμικό Χειμώνα.

Η Αίγυπτος είναι η χώρα-κλειδί στον αραβικό κόσμο

Η αποσταθεροποίηση της Αιγύπτου, αλλά και η ασταθής ισορροπία των μουσουλμανικών κρατών της Β. Αφρικής (Τυνησία, Μαρόκο, Αλγερία, Λιβύη, Συρία, Λίβανος), είναι ασφαλώς, παράγοντες ανησυχίας και απειλή , για την περιφερειακή σταθερότητα .

Όμως , πιθανή κοινωνική αναστάτωση και αναταραχή στον Ευρωπαϊκό νότο, στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Πορτογαλία και στα νησιά Κύπρος και Μάλτα, είναι ισχυρές απειλές, για την αποσταθεροποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο λεγόμενος, σχηματικά αλλά και γεωγραφικά, ευρώ-μεσογειακός χώρος (δηλαδή Β. Αφρική και ευρωπαϊκός νότος), πιθανότατα, βρίσκεται σε μια αρχική φάση περιδίνησης , με πιθανή εξέλιξη τη γενικευμένη περιφερειακή αποσταθεροποίηση. Την αποδόμηση των κρατικών δομών και με ορατούς τους εφιάλτες του εμφυλίου, της αναρχίας και των εθνο-φυλετικών και θρησκευτικών συγκρούσεων.

Πηγή : http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου