Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Βρετανική βοήθεια για αναδιοργάνωση της Αστυνομίας

Λευκωσία: Βοήθεια από τους Βρετανούς για την αναδιοργάνωση της Αστυνομίας, ζήτησε το Yπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, για να γίνει πιο αποδοτική και από την άλλη να είμαστε εντός των πλαισίων που θέλει η Τρόικα.


Ήδη το Υπουργείο Δικαιοσύνης βρίσκεται σε επαφή με τη Βρετανική Υπάτη Αρμοστεία για να καθοριστεί η βοήθεια, που μπορεί να προσφερθεί και αναμένεται ότι τους επόμενους τρεις μήνες θα έρθουν στην Κύπρο Βρετανοί εμπειρογνώμονες.

Όπως δήλωσε στον «Φ» ο αρμόσιος υπουργός Ιωνάς Νικολάου, ενώ στη Βρετανία η Μητροπολιτική Αστυνομία αλλάζει κάθε τέσσερα χρόνια, η Κυπριακή Αστυνομία έχει 50 χρόνια να περάσει από αναδιοργάνωση. Στα χρόνια αυτά δημιουργήθηκαν νέα τμήματα τα οποία δεν εντάχθηκαν κανονικά στη δομή της Αστυνομίας, γι’ αυτό και διαπιστώνονται λειτουργικά προβλήματα.

Οι ειδικοί από τη Βρετανία αφού μελετήσουν το σημερινό μοντέλο λειτουργίας της Αστυνομίας, θα προβούν σε εισηγήσεις για το πώς θα πρέπει να προχωρήσει τα επόμενα χρόνια, ώστε να γίνει πιο αποδοτική και να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Παράλληλα, η Αστυνομία είναι δεσμευμένη από την Τρόικα να προχωρήσει σε αλλαγές το πρώτο τρίμηνο του 2014, οι οποίες θα ολοκληρωθούν περί τα μέσα του ίδιου έτους.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου, θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν αρκετά τμήματα της Αστυνομίας, που ασχολούνται με το ίδιο αντικείμενο, ενώ σε πρώτο στάδιο 70 αστυφύλακες θα φύγουν από το Αρχηγείο Αστυνομίας και θα βγουν στους δρόμους για πραγματοποίηση περιπολιών στις πόλεις ή στις τουριστικές περιοχές.

Οι πρώτες περιπολίες θα γίνουν αισθητές το πρώτο δεκαήμερο Ιουλίου και όσοι θα αναλάβουν αυτό το έργο, θα περάσουν από ειδική εκπαίδευση στην Αστυνομική Ακαδημία.

Στους σχεδιασμούς για την εκπαίδευση, η Αστυνομία περνά στη νέα εποχή, αφού θα γίνεται πλέον μέσω τηλεδιάσκεψης, δηλαδή οι αστυνομικοί θα εκπαιδεύονται στην επαρχία τους με απευθείας εικόνα και ήχο από την Αστυνομική Ακαδημία μέσω τηλεόρασης. Με τον τρόπο αυτό δεν θα χρειάζεται οι αξιωματικοί ν’ αφήνουν τα γραφεία τους και να μεταβαίνουν στη Λευκωσία για εκπαίδευση.

Γράφει: Μιχάλης Χατζηβασίλης



Πηγή: www.philenews.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου