Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Παπαδόπουλος vs Κάρογιαν: Το παρασκήνιο της σύγκρουσης στην ΚΕ του ΔΗΚΟ


- Η Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ θα συνέλθει εκ νέου την Τετάρτη
- Τη συνεδρίαση σημάδεψε η σκληρή αντιπαράθεση Μάριου Καρογιάν και Νικόλα Παπαδόπουλου
- Ο Ν.Παπαδόπουλος διαφώνησε με την εισήγηση που κατατέθηκε για διαγραφές στελεχών και εκκαθάριση των κομματικών καταλόγων από το τηλέφωνο
- Ο Μ.Κάρογιαν χωρίς να ονοματίσει επέρριψε ευθύνες  σε στελέχοι τόσο για την κατάσταση στο κόμμα, όσο και τη στάση που τήρησαν στις προεδρικές εκλογές





















Την Τετάρτη θα συνέλθει εκ νέου η Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ, η οποία, αξιολόγησε τα αποτελέσματα των Προεδρικών εκλογών ενώ στο επίκεντρο ήταν η αντιπαράθεση Μάριου Καρογιάν και Νικόλα Παπαδόπουλου.

Αρχικά ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά στελεχών – τα οποία και δεν ονομάτισε, επιρρίπτοντας τους ευθύνες, τόσο για την κατάσταση στο κόμμα, όσο και στη μη εκλογή του υποψήφιου που στήριξε το ΔΗΚΟ από την πρώτη Κυριακή.

«Θα περίμενα ότι την επαύριο των Προεδρικών Εκλογών και προ της δραματικής επιβεβαίωσης των λόγων για τους οποίους ενώσαμε τις δυνάμεις μας με τις δυνάμεις που σχημάτισαν τη σημερινή κυβερνώσα πλειοψηφία, ότι δεύτερες σκέψεις θα επικρατούσαν στους κόλπους μας και άλλες εθνικές προτεραιότητες θα επανακαθόριζαν το ρόλο, τη στάση και τη συμπεριφορά όλων μας. Ήταν, άλλωστε, πασιφανές ότι αυτό που είχε συμβεί ήταν απείρως σημαντικότερο για την επιβίωση της πατρίδας από την επιβίωση κομματικών ηγεσιών, αξιωματούχων και στελεχών. Ότι θα σήμαινε συναγερμό για πλήρη ενότητα και συσπείρωση», τόνισε ο Μάριος Καρογιάν.

«Δυστυχώς διαψεύστηκα», είπε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, τονίζοντας ότι το λιγότερο που θα περίμενε κανείς υπό τις διαμορφωθείσες περιστάσεις θα ήταν η περισυλλογή και ο ειλικρινής συλλογικός διάλογος. «Ένας διάλογος, μέσα από τον οποίο θα αναζητούσαμε τους τρόπους εξόδου από την κρίση και τους δρόμους απομάκρυνσης από το παρελθόν, για να μη επαναληφθούν στο μέλλον τα λάθη που τόσο ακριβά πληρώνουμε σήμερα», είπε.

Στην τοποθέτηση του ο Νικόλας Παπαδόπουλος απέφυγε να απαντήσει στα υπονοούμενα Καρογιάν, καθότι δεν επιθυμεί όπως είπε, να μπει στη λογική της αντιπαράθεσης, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος τάσσεται κατά των διαγραφών στελεχών και σημειώνοντας ότι «τα στελέχη του ΔΗΚΟ δεν είναι τυχοδιώκτες».

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι αυτός είναι που μπορεί να ενώσει το κόμμα, τονίζοντας πως τον ανησυχεί σοβαρά η διάσπαση που έχει επέλθει.

«Δεν υπάρχουν προσωπικές αλλά πολιτικές διαφορές», δήλωσε, με αποδέκτη προφανώς τον κ. Κάρογιαν, τον οποίο και δεν ονομάτισε.

Ο κ. Παπαδόπουλος δεν παρέλειψε να ασκήσει και έντονη κριτική στην ηγεσία του ΔΗΚΟ για την παραμονή της στην Κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια, συμπληρώνοντας πως είναι οι αποφάσεις που προκαλούν τα προβλήματα και όχι τα στελέχη.

Στη συζήτηση πήραν μέρος δεκάδες μέλη της Κ.Ε. που κατέθεσαν διαπιστώσεις, παρατηρήσεις και προτάσεις και σε αρκετές περιπτώσεις και έντονες επικρίσεις για όσα στελέχη του Κόμματος αντιστρατεύτηκαν την επιλογή του στις προεδρικές εκλογές και ενήργησαν κατά τρόπο υποσκαπτικό προς το κόμμα τους.

Πηγή: newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου