Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Επί οκτώ μήνες πετούσε αεροπλάνα με πλαστή άδεια πιλότου


Ένας “πιλότος” με ψεύτικη άδεια πετούσε με αεροπλάνο των Λιβανέζικων αερογραμμών επί οκτώ μήνες, μεταφέροντας εκατοντάδες ανθρώπους, πριν συλληφθεί και οδηγηθεί πίσω στη χώρα του. 

Ο Μάικλ Φέι πετούσε με ένα Airbus A320 της Λιβανέζικης εταιρείας Afriqiyah Airways από την 1η Ιουνίου 2010 μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου 2011, οπότε και συνελήφθη.

Ένας πιλότος που συνομιλούσε με τον Φέι σε ένα φόρουμ υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πάει καλά και ειδοποίησε την αστυνομία.

Η ιστορία θυμίζει πολύ την ταινία,που είναι βασισμένη σε αληθινή ιστορία, με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Catch me if you can, όπου ο πρωταγωνιστής του Χόλιγουντ υποδυόταν τον ψεύτικο πιλότο Frank Abagnale ο οποίος ήταν πολύ πιο έξυπνος από τις αρχές και δεν μπορούσαν ποτέ να τον συλλάβουν. Τώρα ο Φέι κάνει ακριβώς το ίδιο, αφού δεν εμφανίζεται στη δίκη του.

Ο 59χρονος ήταν πρώην πιλότος των πολεμικών αερογραμμών της Αμερικής και είχε εργαστεί ως πιλότος διαφημίσεων και στη συνέχεια παίρνοντας ψεύτικη άδεια και πλαστές ιατρικές εξετάσεις κατάφερε να πετάξει από το αεροδρόμιο Κάτγουικ, του Λονδίνου, σε οκτώ περιπτώσεις.

Οι αρχές πιστεύουν ότι βρισκόταν στη Βρετανία ψάχνοντας δουλειά ως πιλότος ή και φροντιστής εναέριων πτήσεων. Στο μεταξύ έχει ήδη καταδικαστεί ερήμην, σε φυλάκιση τριών ετών για απάτη.

Από τους ντετέκτιβ της αστυνομίας χαρακτηρίστηκε ως “ένας πανέξυπνος άνδρας που δεν ενδιαφέρεται για τη δημόσια ασφάλεια. Επέλεξε λιβανέζικη εταιρεία, μία στιγμή που η χώρα βρισκόταν σε τεταμένη και ευάλωτη κατάσταση.Αν δεν είχε μπει σε αυτό το φόρουμ για τους πιλότους, πιθανόν να πετούσε ακόμα.”

Αυτή τη στιγμή όλες οι αρμόδιες αρχές τον αναζητούν για να επιστρέψει στη Βρετανία και να εκτίσει την ποινή του. 


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου