Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Αχόρταγη η Μέρκελ ! – Ζητούν περισσότερα από τα κράτη του ευρώ



Περαιτέρω μεταρρυθμίσεις και εξοικονομήσεις από τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης, που έχουν πληγεί από την κρίση, θέλει η Γερμανία, όπως αναφέρεται σε έκθεση που δημοσιεύει το γερμανικό περιοδικό "Spiegel" και στην οποία το Βερολίνο αξιολογεί την πρόοδο που έγινε μετά την ενίσχυση των δημοσιονομικών κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Οι κανόνες έχουν επιτύχει να δώσουν ώθηση σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης σε μια "γενική πολιτική κινητοποίηση για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα", αναφέρει το "Spiegel" στη σημερινή του έκδοση, επικαλούμενο την γερμανική έκθεση.

Ωστόσο, στην Ιταλία παραμένουν «περιθώρια για περαιτέρω απελευθέρωση της αγοράς εργασίας», ενώ στην Ελλάδα και στην Ισπανία είναι "απαραίτητες" περαιτέρω μεταρρυθμίσεις για να ξεπεραστούν αυστηρές νομοθεσίες για την εργασία, σημειώνει η έκθεση, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό.

Προκειμένου να βελτιώσει τα οικονομικά της, η Γαλλία έχει αυξήσει τα έσοδα της, αλλά χρειάζεται να μειώσει τις δαπάνες, αναφέρει η έκθεση, η οποία εκπονήθηκε από το γραφείο της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

Οι μεταρρυθμίσεις χρειάζονται χρόνο, αναγνωρίζει η γερμανική έκθεση, αλλά είναι αναγκαία μια ταχύτερη πρόοδος, όπως σημειώνει.

Το γραφείο της κ. Μέρκελ αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού.

Πηγή κοντά στην γερμανική Κυβέρνηση δήλωσε ότι δεν έχει αλλάξει η θέση του Βερολίνου, το οποίο παραμένει πεπεισμένο ότι το κλειδί για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της Ευρώπης έγκειται στην αναμόρφωση και ενοποίηση των κρατών μελών της Ευρωζώνης, προκειμένου να διασφαλίσουν τα οικονομικά τους.

Source: Newitcy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου