Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Τράπεζες: Αποδέχονται τα αποτελέσματα των stress tests – Σήμερα η επίσημη ανακοίνωση – Χαμόγελα ανάμεσα στους τραπεζίτες


- Θετικά απάντησαν οι κυπριακές τράπεζες στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής
- Τράπεζα Κύπρου, Συνεργατισμός και Ελληνική Τράπεζα φαίνεται πως περνούν επιτυχώς το υψηλό εμπόδιο
- Σήμερα στη 13:30 τα επίσημα αποτελέσματα
- Στις 15.00 αναμένεται να δώσει συνέντευξη τύπου η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη

Εξαιρετικά σημαντική κρίνεται η αυριανή μέρα για τις ευρωπαϊκές τράπεζες και δη τις κυπριακές, αφού αναμένονται τα επίσημα αποτελέσματα των Stress Test.

Οι Κυπριακές τράπεζες, εν τω μεταξύ, αποδέχτηκαν τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής, ενώ επικρατεί ευφορία ανάμεσα στους tραπεζίτες, εφόσον Τράπεζα Κύπρου, Συνεργατισμός και Ελληνική Τράπεζα πρόκειται να περάσουν με επιτυχία το υψηλό εμπόδιο, το οποίο απαιτεί ελάχιστα ίδια κεφάλαια ύψους 8%.

Τα αποτελέσματα, που θα ανακοινωθούν αύριο στη 1:30 το μεσημέρι, θα αποτελούν την αντανάκλαση των ισολογισμών της Τράπεζας Κύπρου πριν από την τελευταία αύξηση κεφαλαίου ενός δις ευρώ, άρα θα έχει καλυφθεί το οποιοδήποτε έλλειμμα.

Όσον αφορά τώρα τον Συνεργατισμό, τα πλεονασματικά κεφάλαιά του, θεωρούνται πολύ θετική εξέλιξη για την οικονομία του τόπου, καθώς δεν θα υπάρξει αύξηση του δημόσιου χρέους εντός του 2015.

Μετά τα επίσημα αποτελέσματα, η διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, θα δώσει συνέντευξη τύπου για να αναλύσει τα συμπεράσματα των stress tests.

newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου