Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Χειμωνιάτικο σκηνικό - Βροχές και πτώση της θερμοκρασία στο δελτίο καιρού



Βαρομετρικό χαμηλό συνεχίζει να επηρεάζει την ευρύτερη περιοχή.

Σήμερα αρχικά ο καιρός θα είναι σε πολλές περιοχές κυρίως αίθριος ενώ παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και βόρεια παράλια ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Αργότερα, νεφώσεις που θα εμφανίζονται, αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, μεμονωμένες περιοχές του εσωτερικού και στα βόρεια παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν σύντομα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι , 3 με 4 Μποφόρ και στα νότια παράλια μέτριοι 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 17 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα δυτικά και βόρεια παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό και βόρεια παράλια, γύρω στους 15 στα υπόλοιπα παράλια και στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Την Τρίτη και την Τετάρτη, αυξημένες νεφώσεις που θα αναπτύσονται μετά το μεσημέρι αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό.

Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση την Δευτέρα ενώ την Τρίτη και την Τετάρτη δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου