Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Καμπάνια “END POLIO NOW” - Ο αγώνας κατά της πολιομυελίτιδας



Το Διεθνές Ροταρυ ξεκίνησε το 1985 την παγκόσμια εκστρατεία για την εξάλειψη της φοβερής μάστιγας που έχει στοιχίσει στην ανθρωπότητα εκατομμύρια νεκρούς κι ακόμη περισσότερους αναπήρους, συνήθως άτομα νεαρότατης ηλικίας.

Με συμμάχους τον ΟΗΕ, την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, την UNICEF, το Κέντρο πρόληψης και καταπολέμησης ασθενειών των ΗΠΑ, δεκάδες κυβερνήσεις, ιδρύματα όπως το ίδρυμα Aga Chan και το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, εκατοντάδες επώνυμους κι εκατομμύρια ανώνυμους δωρητές και εθελοντές περισσότερα από 2,5 δισεκατομμύρια παιδιά έχουν εμβολιαστεί στις σχεδόν 3 δεκαετίες που διαρκεί αυτή η μεγαλειώδης προσπάθεια που οδεύει προς την ολοκλήρωσή της.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ το 1985 είχαν καταγραφεί περισσότερα από 185.000 νέα κρούσματα της νόσου σε 160 χώρες σήμερα τα κρούσματα περιορίζονται σε λιγότερα από 180 σε 3 μόλις εμπόλεμες και δυσπρόσιτες περιοχές (Αφγανιστάν, Βόρειο Πακιστάν και Β. Νιγηρία).

Στις 24 Οκτωβρίου, στα πλαίσια της World Polio Day, Ροταριανοί Όμιλοι από όλο τον κόσμο θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να ενισχύσουν τον αγώνα κατά της πολιομυελίτιδας και να κάνουν γνωστό ότι απέχουμε ελάχιστα από την εξάλειψη της μολυσματικής ασθένειας που προκαλεί παιδική παράλυση.

Στα πλαίσια αυτής της καμπάνιας ο Ροταριανός Όμιλος Λευκωσία-Λευκοθέα συμμετέχοντας ενεργά στο παγκόσμιο δίκτυο των Ροταριανών Ομίλων, ενώνει και ενισχύει τον αγώνα κατά της πολιομυελίτιδας. Απέχουμε μια ανάσα για την εξάλειψη της μολυσματικής ασθένειας που απειλεί τα παιδιά παγκοσμίως.

ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ- ΛΕΥΚΟΘΕΑ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου