Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες για εντοπισμό του μοιραίου αεροσκάφους Diamond A42

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του μικρού αεροσκάφους που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 50 ναυτικών μιλίων νοτιοανατολικά Λάρνακος, με την τραγική κατάληξη της ανευρέσεως των σορών των δύο επιβατών.


Το αποτέλεσμα αυτό, αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου, ανεξάρτητα του τραγικού του τέλους, οφείλεται στην ταχύτατη αντίδραση των κυπριακών φορέων κάτω από το συντονισμό του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας Διάσωσης (ΚΣΕΔ) της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο ενεργοποιήθηκε άμεσα με την πληροφορία της απώλειας του ίχνους του αεροσκάφους σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας - Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ».

Οπως σημειώνεται, κυπριακά πλωτά και ιπτάμενα μέσα της Λιμενικής Αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς, ενεργοποιήθηκαν και μετά από συντονισμένη έρευνα εντόπισαν το θαλάσσιο σημείο πρόσκρουσης του αεροσκάφους.

Στην επιχείρηση Έρευνας - Διάσωσης η οποία κατευθυνόταν, με συνεχή επικοινωνία σε όλες τις φάσεις, από το ΚΣΕΔ, συμμετείχαν πλωτά και ιπτάμενα μέσα της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Ισραήλ, παραπλέον εμπορικό πλοίο υπό Ελληνική σημαία, καθώς και πολεμικά πλοία της Ελλάδος, Γερμανίας και Βραζιλίας, τα οποία αποδεσμεύτηκαν από την επιχείρηση UNIFIL. Επίσης, αναφέρεται ότι υπήρξε προσφορά για συνδρομή μέσων από το Λίβανο, η οποία δεν απαιτήθηκε.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου