Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Αστυνομία: Μηδενική ανοχή απέναντι στους εγκληματίες

Η Αστυνομία εφαρμόζει συγκεκριμένη πολιτική για την πρόληψη και την καταστολή του εγκλήματος με αιφνιδιαστικούς αλλά και συστηματικούς ελέγχους σε παγκύπρια βάση και στο πλαίσιο αυτό διενεργήθηκαν χθες βράδυ μέχρι τις πρωινές ώρες τέτοιοι έλεγχοι.

Στόχος της Αστυνομίας παραμένει η ασφάλεια του πολίτη και παράλληλα η μηδενική ανοχή στη δράση των εγκληματικών ομάδων, δήλωσε στο Sigmalive ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, αναφορικά με την Επαρχία Λευκωσίας, “κατά τις πρωινές ώρες σήμερα, διεξήχθη επιχείρηση από μέλη του ΟΠΕ Λευκωσίας και έλεγχοι υπόπτων προσώπων και οχημάτων”.

Στη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν ανακοπές και έρευνες σε οχήματα, καθώς και έλεγχοι εννέα προσώπων, χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε το επιλήψιμο.

Επίσης, διενεργήθηκε έρευνα με δικαστικό ένταλμα από μέλη του ΟΠΕ Λευκωσίας σε υποστατικό.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, εντοπίστηκαν 5 πρόσωπα να επιδίδονται σε κυβεία.

Από τη σκηνή παραλήφθηκαν και κρατήθηκαν ως τεκμήρια 106 τραπουλόχαρτα και το χρηματικό ποσό των €1,580.

Όλοι οι πιο πάνω κατηγορήθηκαν γραπτώς, ενώ άλλοι οκτώ θαμώνες του εν λόγω υποστατικού, οδηγήθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Λυκαβηττού για διευθέτηση ενταλμάτων προστίμων που εκκρεμούσαν εναντίον τους.

Εξάλλου, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 15 νυκτερινά κέντρα, όπου ελέγχθηκαν συνολικά 11 φρουροί ασφαλείας, οι οποίοι είχαν τα έγγραφα και τις άδειες τους σε ισχύ.

Στην Επαρχία Λεμεσού διενεργήθηκε χθες βράδυ έρευνα με δικαστικό ένταλμα από μέλη του ΟΠΕ Λεμεσού σε υποστατικό κατά την διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια 24 ηλεκτρονικοί υπολογιστές που πιστεύεται ότι μετατρέπονται σε μηχανές τυχερού παιγνίου.

Επίσης, ένα πρόσωπο συνελήφθη αφού εκτελούσε χρέη φρουρού ασφαλείας χωρίς να είναι κάτοχος σχετικής άδειας.

Κατά τη διάρκεια δύο επιχειρήσεων μελών του ΟΠΕ και ΤΑΕ Λεμεσού, συνελήφθησαν δύο γυναίκες για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση πορνείας.

Στην Επαρχία Αμμοχώστου, μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, χθες βράδυ και τις πρωινές ώρες σήμερα, προέβηκαν σε ελέγχους υπόπτων προσώπων και οχημάτων και ελέγχους τροχαίας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ελέχθησαν συνολικά 110 οχήματα και 145 πρόσωπα που επέβαιναν σε αυτά.

Προέκυψαν 15 καταγγελίες για τροχαίες παραβάσεις. Επίσης, ελέγχθηκαν δύο υποστατικά χωρίς να εντοπιστεί οποιοδήποτε πρόσωπο να ασκεί το επάγγελμα του φύλακα ή ιδιώτη φύλακα.

Στην Επαρχία Λάρνακας μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, στο πλαίσιο επιχείρησης για πρόληψη των οδικών τροχαίων συγκρούσεων, διενήργησαν τροχονομικούς ελέγχους κατά τους οποίους προέκυψαν 63 καταγγελίες, ενώ εκδόθηκαν 28 γραπτές παρατηρήσεις και 30 γραπτές προειδοποιήσεις.

Στην Επαρχία Πάφου μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου προέβηκαν σε ελέγχους σε διάφορες περιοχές της επαρχίας Πάφου, κατά τη διάρκεια των οποίων διενεργήθηκαν 41 έλεγχοι υπόπτων οχημάτων, χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε το επιλήψιμο.

Επίσης, έγιναν 47 έλεγχοι κέντρων αναψυχής και τρεις καταγγελίες για αδικήματα που αφορούν τον περί κέντρων αναψυχής νόμο.

Στο πλαίσιο των πιο πάνω επιχειρήσεων έγινε παγκύπρια περιπολιακή κάλυψη έξω από φούρνους, χρυσοχοεία, καταστήματα, καφενεία κ.α.

Επίσης, ελέγχθηκαν και περιπολήθηκαν διάφορες περιοχές με σκοπό την πρόληψη διαρρήξεων και κλοπών.

“Οι αιφνιδιαστικές, συντονισμένες και στοχευμένες επιχειρήσεις της Αστυνομίας, θα συνεχιστούν σε μια προσπάθεια να προληφθεί και να παταχθεί κάθε μορφή παρανομίας, στοχεύοντας στην περιφρούρηση της δημόσιας τάξης, αλλά και στην περαιτέρω εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών”, καταλήγει η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Πηγή: www.sigmalive.com

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου