Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

ΚΥΠΡΟΣ-ΙΣΡΑΗΛ 1 -2. Πληρώσαμε τα λάθη μας

Κύπρος-Ισραήλ 1-2

Μια νέα εθνική

Μπορεί η ομάδα μας να έχασε από το Ισραήλ με 1-2 αλλά σίγουρα αυτό που κρατάμε είναι η προσπάθεια των διεθνών μας στην επανάληψη και το χειροκρότημα των 20000 (19169 εισιτήρια) συμπατριωτών μας μετά την λήξη του παιχνιδιού.

Μοιρασμένη αρχή
Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Εθνική μας ομάδα να προσέχει τα νώτα της και να ψάχνει την καλή αντεπίθεση με κάθετη πάσα ή με πλαγιοκόπηση. Ο Χριστοφή προσπαθούσε να κάνει την ζημιά έχοντας συμπαραστάτες τους Χαραλαμπίδη και Μακρή. Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ αλλά να μην μπορούν να φτιάξουν τις πολύ μεγάλες ευκαιρίες. Η Εθνική μας απείλησε

Πήρε μέτρα το Ισραήλ
Μετά το εικοσάλεπτο το Ισραήλ πήρε μέτρα στο γήπεδο και απείλησε στο 23΄ και 27΄ χάνοντας δύο καλές ευκαιρίες για να άνοιξε το σκορ με την εθνική μας να δείχνει λίγο αποσυντονισμένη σε εκείνο το διάστημα.

Διπλό ρόλο ο Μπεν Χαΐμ
Το Ισραήλ ανέβασε την απόδοση του και κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό του παιχνιδιού. Οι Νάτσχο και Μπεν Χαΐμ είχαν κέφια και έβρισκαν σε καίριες θέσεις τους Ζάχαβι και Ταμάρι κυρίως αλλά δεν σκόραρε. Ο Μπεν Χαΐμ όμως ανέλαβε δράση και με ασσίστ στο 38΄ και γκολ στο 45΄ οδήγησε την ομάδα του μπροστά με 2-0.

Αλλαγές χωρίς αντίδραση
Η επανάληψη ξεκίνησε με τον προπονητή της ομάδας μας να κάνει διπλή αλλαγή με τους Σωτηρίου και Κυριάκου να παίρνουν τις θέσεις των Χαραλαμπίδη και Στυλιανού. Η εθνική μας προσπάθησε να βάλει την μπάλα κάτω και να απειλήσει αλλά δεν κατάφερε να έχει σοβαρές απειλές στην αντίπαλη εστία. Το Ισραήλ αντίθετα έδωσε χώρο και προσπαθούσε με αντεπιθέσεις να τελειώσει το παιχνίδι. Παραλίγο στο 60΄ λεπτό να το τελειώσει αλλά ο Ζάχαβι σε διπλή ευκαιρία δεν κατάφερε να σκοράρει.

Το βάλαμε!
Με την εθνική μας να έχει κατοχή αλλά χωρίς να φτιάχνει ευκαιρίες ήρθε το γκολ μετά από εξαιρετική ενέργεια του Σωτηρίου ο οποίος μπήκε στην περιοχή και γύρισε στον αμαρκάριστο Μακρίδη με τον τελευταίο να σκοράρει και να δίνει ελπίδες στην ομάδα μας.

Το έψαξε για ισοφάριση
Με την ψυχολογία υπέρ μας η εθνική μας είχε χρυσή ευκαιρία στο 70΄ λεπτό με τον Σωτηρίου να πιάνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα να μην μας κάνει το χατίρι. Το Ισραήλ έκλεισε τους χώρους και ήταν αυτό που είχε τις καλές ευκαιρίες να πετύχει ένα τρίτο γκολ αφού είχε και δοκάρι.

Τελευταίο αχ
Και όμως μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε αν ο Μαρσιάνο δεν έκανε την απόκρουση του παιχνιδιού (ίσως και της ζωής του), σε κεφαλιά του Λαμπάν μέσα από την περιοχή.

Σκόρερ: 67΄Μακρίδης-38΄ Ταμάρι, 45΄ Μπεν Χαΐμ
Κάρτες: 54΄Λαμπάν-61΄Μενσιουράν, 74΄ Μπεν Χαΐμ
Κύπρος : Γιωργαλλίδης, Στυλιανού, Τζούνιορ, Μερκής, Αντωνιάδης(46΄Κυριάκου), Μακρίδης, Λαμπάν, Νικολάου, Μακρής(λ.τρ. Αλεξάνδρου), Χριστοφή, Χαραλαμπίδης(46΄Σωτηρίου)
Ισραήλ: Μαρσιάνο, Μεσιουράν, Μπεν Χαΐμ(74΄Ρεφαέλοφ), Νάτσχο, Ζάχαβι, Μπεν Τσαΐμ, Γεϊνί Σιεράν, Βερμούθ(82΄Μπιτόν), Μπεν Χαρούς, Τίμπι, Νταμάρι(68΄ Σκέρτσιερ)

-Πηγή: www.24sports.com.cy

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου