Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Bogaz ή Alsancak - Εκδίδουν ταυτότητες σε τουρκοκύπριους με τουρκικά τοπωνύμια στο Υπουργείο Εσωτερικών;

Σάλος προκλήθηκε από τις σοβαρές καταγγελίες στις οποίες προχώρησε η ΕΔΕΚ, σχετικά με υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών, οι οποίες φέρεται να προχωρούν στην έκδοση ταυτοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας σε τουρκοκύπριους, στις οποίες αναγράφονται τα παράνομα τοπωνύμια που δόθηκαν από τις κατοχικές αρχές σε ελληνοκυπριακές περιοχές.

Από στοιχεία και πληροφορίες που έφτασαν στο Κίνημα, φαίνεται να προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα για διάπραξη αδικημάτων από το υπουργείο Εσωτερικών όσον αφορά την έκδοση επίσημων εγγράφων της Κυπριακής Δημοκρατίας σε Τουρκοκύπριους.

Η αλλοίωση επίσημων γεωγραφικώνονομάτωνκαι τοπωνυμίων περιοχών της Κυπριακής Δημοκρατίας συνιστά ποινικό αδίκημα με βάση ομόφωνη ψήφιση νόμου από την Ολομέλειας της Βουλής στις 3 Ιουλίου 2014, η οποία δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας στις 19 Ιουλίου 2013.

Σκοπός της νομοθεσίας είναι να διασφαλιστεί η διατήρηση της πολιτιστικής ταυτότητας όλων των περιοχών της Δημοκρατίας.

Ειδικότερα, με τη νομοθεσία καθίσταται ποινικό αδίκημα η έκδοση, εισαγωγή, κυκλοφορία ή διάθεση στη Δημοκρατία χαρτών, βιβλίων ή άλλων εγγράφων γεωγραφικού περιεχομένου στα οποία περιέχονται γεωγραφικά ονόματα και τοπωνύμια περιοχών της Κύπρου αναγραμμένα διαφορετικά από αυτά που περιλαμβάνονται στο επίσημο Τοπωνυμικό Λεξικό ή από αυτά που καθορίζονται με τη διαδικασία που προβλέπεται στον περί της Διαδικασίας Τυποποίησης των Γεωγραφικών Ονομάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας Νόμο.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι με βάση το άρθρο 373 του Ποινικού Κώδικα όποιος συνωμοτεί με άλλον προς επίτευξη μεταξύ άλλων της παρεμπόδισης, ή ματαίωσης επιβολής οιουδήποτε νόμου είναι ένοχος πλημμελήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τακτική αυτή δεν είναι καινούργια, αφού το φαινόμενο της έκδοσης ταυτοτήτων, με τουρκικά τοπωνύμια παρουσιάστηκε επί προηγούμενης διακυβέρνησης και φέρεται να συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Μέχρι στιγμής το Υπουργείο Εσωτερικών, δεν προχώρησε σε καμία τοποθέτηση επί του θέματος.

- Source : http://www.tothemaonline.com

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου