Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Τεντώνει το σχοινί ο Έρογλου

Στον απόηχο των δηλώσεων του νέου Προέδρου της Τουρκίας, ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας πραγματοποιεί σημαντικές τοποθετήσεις, οι οποίες θέτουν υπό αμφισβήτηση το μέλλον των συνομιλιών στο Κυπριακό.

Ο Ντερβίς Έρογλου επιρρίπτει ευθύνες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη για την στασιμότητα στις συνομιλίες.

Μιλώντας στον τουρκικό τύπο, ο κ. Έρογλου ισχυρίζεται ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επιχειρεί να καθυστερήσει την λύση του Κυπριακού Προβλήματος.

«Ο Ελληνοκύπριος ηγέτης Αναστασιάδης έρχεται στο τραπέζι των συνομιλιών ζητώντας από εμάς την επιστροφή συγκεκριμένων χωριών», τονίζει ο κ. Έρογλου.

Ο τουρκοκύπριος ηγέτης αναφέρει ότι η ελληοκυπριακή πλευρά αμφισβητεί τις συγκλίσεις, τις οποίες έχουν επιτευχθεί την προηγούμενη περίοδο.

«Ο Αναστασιάδης δεν επιθυμεί να αποδεχθεί καμία σύγκλιση», αναφέρει ο κ. Έρογλου.

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας προσθέτει: «Ο Αναστασιάδης θέλει να αρχίσει τις συνομιλίες εκ του μηδενός».

Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, ο κ. Έρογλου ισχυρίζεται ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης καθυστέρησε τις συνομιλίες ένα χρόνο.

«Εγγυάται στο ΔΗΚΟ ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί ένα νέο Σχέδιο Αννάν», αναφέρει ο κ. Έρογλου, ο οποίος προσθέτει: «Ο Αναστασιάδης αναφέρει ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει τις συνομιλίες αν δεν επιστραφεί (στην ε/κ κοινότητα) η Μόρφου».

Σε ότι αφορά το μέλλον των σχέσεων της κοινότητας του με την Άγκυρα, ο κ. Έρογλου αναφέρει ότι στα πλαίσια της πρόσφατης επίσκεψης του Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν στα Κατεχόμενα επιτεύχθηκε ευθυγράμμιση των θέσεων των δυο πλευρών. Ο κ. Έρογλου υπογραμμίζει την σημασία της αναφοράς του κ. Ερντογάν στην αναφορά της σημασίας ομοσπονδιακής λύσης με βάση την αρχή των δυο κρατών. «Καταβάλλουμε προσπάθειες για να δημιουργήσουμε ένα νέο κράτος, το οποίος θα βασίζεται στην συνεργασία δυο κρατών», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο κ. Έρογλου.

Πηγή: www.kathimerini.com.cy

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου