Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Μια σχολική τσάντα αρκεί για να κάνει παιδάκια ευτυχισμένα

Σχολικές τσάντες, τετράδια, μολύβια, κασετίνες, καταφθάνουν καθημερινά στο Σώμα Εθελοντών, αφού ο στόχος που τέθηκε την περασμένη εβδομάδα και δεν ήταν άλλος από το «κανένα παιδί να μην επιστρέψει στο σχολείο χωρίς τα απαραίτητα», φαίνεται ότι έχει αγγίξει τους Κύπριους τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Δεκάδες παιδιά άπορων οικογενειών έχουν πάρει ήδη τα σχολικά τους. Ο αριθμός όμως των μαθητών που χρειάζονται κάτι από εμάς για να έχουν τα απαραίτητα, είναι μεγάλος και έτσι και οι ανάγκες ποτέ δεν σταματούν. Πλέον όμως και αφού Κύπριοι από όλο τον κόσμο έχουν προσφέρει άλλοι σε είδος και άλλοι σε χρήματα για τους άπορους μαθητές, οι ανάγκες άρχισαν να ξεκαθαρίζουν. 

Το Σώμα Εθελοντών, χρειάζεται τώρα βοήθεια για σχολικό ρουχισμό. Παντελόνια, φούστες, πουκάμισα, αθλητικές φόρμες κ.λπ. Παιδιά όλων των ηλικιών χρειάζονται τη σχολική τους στολή και η προσπάθεια τώρα είναι να αποκτήσει ο κάθε μαθητής τα σχολικά του ρούχα. 

Η συλλογή και παράδοση όμως σχολικών ειδών, δεν είναι το μόνο που συμβαίνει τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο Σώμα Εθελοντών Λευκωσίας, το οποίο και με την ανακοίνωση του έδωσε το σύνθημα για να μαζευτούν σχολικά σε όλες τις επαρχίες. Η συγκίνηση αυτών που παίρνουν αλλά και εκείνων που δίνουν δεν είναι εύκολο να περιγραφεί με λόγια. Στιγμές ανθρώπων οι οποίοι δίνουν και παίρνουν χαρά. 

Η συλλογή σχολικών ειδών συνεχίζεται. Στόχος, μέχρι την Παρασκευή να έχουν όλα τα παιδιά όσα χρειάζονται. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Γραφεία του Σώματος Εθελοντών: Λευκωσία τηλ 22512602, Λεμεσός 25737761, Λάρνακα 24650525 και Πάφος 26953725. 

Πηγή: www.philenews.com

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου