Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΡΓΗ ΟΔΗΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΓΡΙΒΑ ΔΙΓΕΝΗ - ΑΔΙΚΙΑ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΤΩΝ 50ΧΛΜ

Λευκωσία: Επαναφέρεται το θέμα της αύξησης του ορίου ταχύτητας στη λεωφόρο Γρίβα Διγενή στη Λευκωσία, μετά την εγκατάσταση δύο καμερών και την τοποθέτηση πλατό.

Το ζήτημα είχε εγερθεί από την Τροχαία και πριν τις καλοκαιρινές διακοπές, όμως απορρίφθηκε μετά τις ενστάσεις του Τμήματος Οδικών Μεταφορών. 

Ωστόσο μετά τις απανωτές καταγγελίες των οδηγών και τα πολλά παράπονα από άτομα που καταγγέλλονται συχνά και ήδη άρχισαν να χάνουν το δικαίωμα να οδηγούν λόγω βαθμών ποινής, το ξανασκέφτονται. Το θέμα θα τεθεί εκ νέου στο Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας την ερχόμενη εβδομάδα με τα νέα δεδομένα ώστε να ανακουφιστούν οι οδηγοί.

Σήμερα το όριο ταχύτητας στη συγκεκριμένη λεωφόρο είναι 50 χιλιόμετρα και οι οδηγοί καταγγέλλονται από τις κάμερες όταν κινούνται με 67 χλμ. και άνω. Επειδή σε αρκετές λεωφόρους με τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας το όριο ταχύτητας είναι 65 χλμ., η Τροχαία ζήτησε όπως και στη λ. Γρίβα Διγενή τροποποιηθεί ώστε να μη «συλλαμβάνονται» από τις κάμερες τόσο εύκολα οι οδηγοί. 

 Όπως φαίνεται, αρκετοί οδηγοί λόγω συνήθειας αλλά και αγνοώντας την ύπαρξη των καμερών, κινούνται με ταχύτητες πέραν του ορίου, με αποτέλεσμα τα εξώδικα να πέφτουν βροχή. Θεωρείται ότι υπάρχει μια αδικία για τους χρήστες του συγκεκριμένου δρόμου ή ακόμη και τους κατοίκους της περιοχής που καταγγέλλονται συχνά πυκνά, επειδή το όριο ταχύτητας είναι πολύ χαμηλό. 

Με τη θέση για αύξηση του ορίου φαίνεται να συνηγορεί και το Υπουργείο Συγκοινωνιών, ωστόσο τελική απόφαση θα ληφθεί στη συνεδρία του Συμβουλίου. Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν καταγγελθεί 30 χιλιάδες οδηγοί με μέσο όρο σήμερα τα 200 εξώδικα το 24ωρο. Πάντως, μπορεί οι κάμερες και τα πλατό να έλυσαν εν πολλοίς το πρόβλημα της οχληρίας και της ηχορύπανσης στη λεωφόρο Γρίβα Διγενή, ωστόσο οι ατίθασοι οδηγοί πήγαν στην περιοχή του Τύμβου της Μακεδονίτισσας και στη λεωφόρο Στροβόλου, όπως και στην Αρχαγγέλου.

Πηγή: www.showtime-cy.blogspot.com

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου