Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Μπαρτσελόνα-ΑΠΟΕΛ 1-0

Τι και αν έπαιζε με μια από τις κορυφαίες ομάδες στο πλανήτη. Ο ΑΠΟΕΛ έχασε μεν με 1-0 και ενώ πολλοί στην θέση του θα ήταν πολύ ευχαριστημένοι οι γαλαζοκίτρινοι του Γιώργου Δώνη έφυγαν με μια γλυκόπικρη γεύση από το παιχνίδι ότι θα μπορούσε τελικά να πάρει κάτι τελικά από το παιχνίδι.

Ειδικά η τελευταία ευκαιρία με τον Μαντούκα άφησε ένα μακρόσυρτο αχ στην γαλαζοκίτρινη κερκίδα.

Μπήκε δυνατά
Ο ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε χωρίς φόβο το παιχνίδι και προσπάθησε να αιφνιδιάσει τους μπλαουγκράνα. Μάλιστα οι γαλαζοκίτρινοι απείλησαν πρώτοι στο τέταρτο λεπτό με τον Ντε Βινσέντι να πιάνει την κεφαλιά έξω όμως. Ο ΑΠΟΕΛ κρατούσε πολύ καλά και δεν κινδύνευε από την μεγάλη του αντίπαλο.


Ανέβασε στροφές η Μπάρτσα
Χωρίς να «κατηφορίσει» όπως λέμε ποδοσφαιρικά το γήπεδο η Μπαρτσελόνα πήρε την πρωτοβουλία και την κατοχή χωρίς να μπορεί να φτιάξει την πολύ μεγάλη ευκαιρία. Ο Μέσι απείλησε στο 12΄ λεπτό με τον Πάρντο να διώχνει το φάουλ του σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα ο Αργεντινός δεν πρόλαβε να πλασάρει σωστά.


Γκολ από στημένο
Με την Μπαρτσελόνα να έχει απειλήσει με σουτ του Νειμάρ στο 21΄ λεπτό οι μπλαουγκράνα άνοιξαν το σκορ στο 28΄ με τον Πικέ. Συγκεκριμένα ο Μέσι με φάουλ από δεξιά σημάδεψε σωστά και ο Πικέ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την Μπαρτσελόνα.


Ηρεμία και απειλή στο τέλος
Η Μπαρτσελόνα ηρέμησε μετά το γκολ της και απείλησε ξανά προς το τέλος του ημιχρόνου με Μέσι και Νειμάρ να μην μπορούν να βρουν στόχο και έτσι παρέμεινε το 1-0 στο ημίχρονο.


Και πάλι απείλησε πρώτος
Η επανάληψη ξεκίνησε με την Μπαρτσελόνα να πιέζει για ένα δεύτερο γκολ αλλά ευκαιρίες δεν μπορούσε να φτιάξει. Αντίθετα οι γαλαζοκίτρινοι απείλησαν και πάλι πρώτοι όπως και στο πρώτο ημίχρονο με τον Ντε Βινσέντι να κατεβάζει ωραία και να σουτάρει με την μια αλλά ο Μπάρτρα έβαλε την κόντρα σε κόρνερ


Κρατούσε χωρίς ιδιαίτερες απειλές
Ο ΑΠΟΕΛ συνέχισε την εξαιρετική του τακτική στο παιχνίδι και έδειχνε να μην δυσκολεύεται να κρατήσει πίσω. Σιγά σιγά άρχισε να γίνεται και πιο απαιτητικό στο παιχνίδι χωρίς να βρει την σπουδαία ευκαιρία όμως. Η Μπαρτσελόνα έψαχνε το δεύτερο γκολ αλλά δεν μπορούσε να πατήσει περιοχή αφού οι γαλαζοκίτρινοι έκλειναν εξαιρετικά τους χώρους και οι μπλαουγκράνα έμοιαζαν μπλοκαρισμένοι μπροστά από την εστία του Πάρντο


Αχ ρε Ντέβι, αχ ρε Μαντούκα
Ο ΑΠΟΕΛ βρήκε εξαιρετική ευκαιρία στο 78΄ με τον Μαντούκα να κατεβάζει και να βρίσκει τον Ντε Βινσέντι ο οποίος μέσα από την περιοχή έπιασε άσχημο σουτ με την μπάλα να φεύγει έξω και την ευκαιρία να κάνει φτερά. Και δεν έφτανε αυτό, αφού πρώτα η Μπαρτσελόνα απώλεσε την ευκαιρία του παιχνιδιού με τον Μέσι να πλασάρει σε κενό τέρμα αλλά τον Σέρτζιο να κόβει λίγο πριν την γραμμή, στην αντεπίθεση ο ΑΠΟΕΛ με τον Μαντούκα πλάσαρε αλλά ο Τερ Στέγκεν απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.


Μονο χειροκρότημα
Η εμφάνιση του ΑΠΟΕΛ ήταν εξαιρετική και έβαλε δύσκολα στην Μπαρτσελόνα. Θα μπορούσε να κάνει την ζημιά αλλά ατύχησε. Ο Γιώργος Δώνης μυρίστηκε «αίμα» και από τον πάγκο κατεύθυνε μαεστρικά την ομάδα του και έκανε σωστές αλλαγές που βοήθησαν τον ΑΠΟΕΛ να υψώσει ανάστημα.


Σκόρερ: 28΄Πικέ


Κάρτες: 11΄Βινίσιους, 27΄ Αντωνιάδης


Μπαρτσελόνα:Τερ Στέγκεν, Πικέ, Μπάρτρα, Αντριάνο, Άλβες, Τσάβι(60΄Ινιέστα), Σέρχι Ρομπέρτο(79΄Ραφίνια), Σαμπέρ, Μέσι, Νεϊμάρ, Μουνίρ(68΄Ραμίρες)


ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Αντωνιάδης, Σέρτζιο, Αμορίν, Καρλάο, Μοράις, Βινίσιους, Γκόμες(61΄ Μαντούκα), Αλωνεύτης, Ντε Βινσέντι(79΄Χαραλαμπίδης), Σέρινταν(75΄Τζιμπούρ)

Το live του παιχνιδιού



93' Χίλια μπράβο στον ΑΠΟΕΛ για την εξαιρετική παρουσία του στο Β’ ημίχρονο και των πολύ καλών ευκαιριών που είχε για να φτάσει στην μεγαλύτερη έκπληξη όλων των εποχών. Σχόλιο από Καμπ Νου, Γιώργος Παττίχης
93' Τέλος παιχνιδιού
92' Εξαιρετικό σουτ από τον Μαντούκα απέκρουση από Τερ Στέγκεν σε κόρνερ
91' Φοβερή ευκαιρία για την Μπαρτσελόνα με τον Μέσι να πλασάρει σε κενό τέρμα και τον Σέρτζιο να σώσζει πριν την γραμμή
88' Σουτ από Ραμίρες έξω
79' Μέσα ο Ραφίνια έξω ο Σέρχι
79' Μέσα ο Χαραλαμπίδης έξω ο Ντε Βινσέντι
79' Τρομερή ευκαιρία με τον Μαντούκα να βρίσκει τον Ντε Βινσέντι αλλά το σουτ του να φεύγει έξω
75' Μέσα ο Τζιμπούρ έξω ο Σέρινταν
75' Ανέβασε απόδοση ο ΑΠΟΕΛ, κράτησε περισσότερο μπάλα και βγήκε με αξιώσεις μπροστά φτάνοντας σε 3 περιπτώσεις πολύ κοντά στο γκολ.
68' Μέσα ο Ραμίρες έξω ο Μουνίρ
67' Σουτ από τον Ανδριάνο η μπάλα κοντράρει αλλά αποκρούει ο Πάρντο
64' Μόνος ο Μαντούκα από πλάγια αλλά η πάσα του δεν ήταν καλή
61' Μέσα ο Μαντούκα έξω ο Γκόμεζ
60' Μέσα Ινιέστα έξω ο Τσάβι
58' Μεγάλη ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ με τον Ντε Βινσέντι να κατεβάζει ωραία και να σουτάρει αλλά η μπάλα να κοντράρει σε κόρνερ
46' Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο
45' Μπορεί η Μπαρτσελόνα να είχε στο Α΄ημίχρονο 73% κατοχή μπάλας όμως πραγματικά ο ΑΠΟΕΛ αμυνόταν σωστά και αποφασιστικά με ελάχιστες μικρές εξαιρέσεις. Όσο δύσκολο και αν είναι θα πρέπει οι γαλαζοκίτρινοι να καταφέρουν να κρατήσουν λίγο μπάλα.
46' Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο
45' Τέλος ημιχρόνου
45' Σουτ από τον Νειμάρ, βάζει την κόντρα ο Καρλάο σε κόρνερ
40' Σουτ από τον Μέσι απόκρουση από Πάρντο
31' Το γκολ του Πικέ στο 28’ με κεφαλιά από κοντά δεν χάλασε τις καλές εντυπώσεις για τον ΑΠΟΕΛ που αμύνεται αρκετά καλά ενώ προσπαθεί (χωρίς επιτυχία) να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για κάποιες καλές επιθέσεις. Σχόλιο του Γιώργου Παττίχη από το Καμπ
28' Σκοράρει η Μπαρτσελόνα με κεφαλιά του Πικέ σε εκτέλεση φάουλ του Μέσι
27' Κίτρινη στον Αντωνιάδη για φάουλ στο Άλβες
25' 190-50 οι πάσες και 73%-27% η κατοχή όμως κρατάει καλά ο ΑΠΟΕΛ
21' Πρώτο καλό σουτ από Νειμάρ άουτ
15' Στέκει πολύ καλά ο ΑΠΟΕΛ στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Απειλήθηκε μόνο στο 12’ από το φάουλ του Μέσι λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή. Σχόλιο του Γιώργου Παττίχη από το Καμπ Νου.
13' Απειλεί με Μέσι η Μπαρτσελόνα αλλά ο Αργεντινός δεν πλάσαρε όπως θα ήθελε
12' Πρώτη μεγάλη απόκρουση για Πάρντο στο φάουλ του Μέσι
11' Κίτρινη στον Βινίσιους για φάουλ στον Μέσι
10' Σχόλιο: Πολύ καλά στέκεται ο ΑΠΟΕΛ δεν έχει κινδυνέψει
4' Απειλεί ο ΑΠΟΕΛ με τον Ντε Βινσέντι να πιάνει την κεφαλιά έξω
1' Ξεκινάει το παιχνίδι
0' Ντεμπούτο για Λούις Ενρίκε στην Ευρώπη
0' Έβδομη φορά για ΑΠΟΕΛ στην Ισπανία, έχει μια ισοπαλία (Ατλέτικο Μαδρίτης) και πέντε ήττες, στα γκολ 19-4
0' Αν σκοράρει ο ΑΠΟΕΛ θα είναι η πρώτη ομάδα κυπριακή που το κάνει ενάντια στην Μπαρσελόνα στην Ισπανία
0' Οι μπλαουγκράνα έχουν 2 νίκες και 2 ισοπαλίες με κυπριακές ομάδες, τα γκολ 11-1
0' 300η εμφάνιση για Ντάνι Άλβες για την Μπαρτσελόνα
0' 17ο παιχνίδι για ΑΠΟΕΛ στο Τσάμπιονς λιγκ (χωρίς προκριματικά). Απολογισμός 3 νίκες, 6 ισοπαλίες, 7 ήττες.

Πηγή: www.24sports.com.cy

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου