Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Ιδού και η απόδειξη «Σταθμεύει εδώ το προσωπικό και χρησιμοποιεί το υπηρεσιακό όχημα για να φτάσει στη δουλειά ο Αστ. Διευθυντής της επαρχίας»

Δύο εβδομάδες πριν, είχαμε δημοσιεύσει το θέμα για το κόστος των μετακινήσεων του Αστυνομικού Διευθυντή Αμμοχώστου, Κωστάκη Σωτηρίου, το οποίο φαίνεται να επωμίζεται το κράτος, αφού ο ίδιος, αρνείται, παρά τις επανειλημμένες υποδείξεις που του έγιναν από την ηγεσία της Αστυνομίας, να σταματήσει να χρησιμοποιεί το υπηρεσιακό του όχημα, για τις προσωπικές μετακινήσεις του.

Συνεχίζει να χρησιμοποιεί το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του, για το πήγαινε, έλα, από Λάρνακα προς Αμμόχωστο, ο Αστυνομικός Διευθυντής της Επαρχίας, αγνοώντας παντελώς τις προειδοποιήσεις και τα παράπονα που διατυπώνονται από συναδέλφους του.

Σήμερα δημοσιεύουμε φωτογραφίες, από τον χώρο στάθμευσης της Τροχαίας Λάρνακας, όπου βρίσκεται σταθμευμένο καθημερινά το προσωπικό όχημα του κυρίου Σωτηρίου, όπως βλέπετε.



Ο Κύριος Σωτηρίου, ξεκινά από το σπίτι του με το προσωπικό του όχημα, το οποίο αφήνει στο χώρο στάθμευσης της τροχαίας, προτού ξεκινήσει το ταξίδι για το γραφείο του στην Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου.



Κατά την επιστροφή του στη Λάρνακα, ο Αστυνομικής Διευθυντής Αμμοχώστου, παραλαμβάνει και πάλι το προσωπικό του όχημα για να κατευθυνθεί προς το σπίτι του, αφού πρώτα αφήσει το υπηρεσιακό, στο γνωστό σημείο.

Σαφώς και ο κύριος Σωτηρίου δεν είναι ο μοναδικός αξιωματούχος, που χρησιμοποιεί τα υπηρεσιακά του προνόμια και προς δικό του όφελος, εντούτοις όταν πρόκειται για ένα Αστυνομικό Διευθυντή, που είναι επιφορτισμένος με το καθήκον της επιβολής του νόμου και της τάξης, τότε φαινόμενα σαν και αυτά είναι ακόμη πιο προκλητικά και από κάπου πρέπει να αρχίσει το ξερίζωμα τέτοιου είδους νοοτροπιών, τις οποίες πληρώνει στο τέλος της ημέρας ο φορολογούμενος πολίτης.



Σύμφωνα με την Αστυνομική Διάταξη 2/40, τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, αριθμός 48160, ημερομηνίας 22/7/1998, αλλά και την πρόσφατη απόφαση ημερομηνίας 11/6/2014, σύμφωνα με την οποία τέθηκε σε ισχύ η νομοθεσία 3(1/14) για τον «Ο Περί Υπηρεσιακών Οχημάτων Κρατικού Και Ευρύτερου Τομέα Νόμος», απαγορεύεται ρητά η χρήση υπηρεσιακών οχημάτων, εκτός υπηρεσίας με εφαρμογή από 1/7/2014.

Συγκεκριμένες εξαιρέσεις αφορούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Αρχηγό και Υπαρχηγό της Αστυνομίας και μερικούς ακόμη υψηλά ιστάμενους αξιωματούχους.

Η διαδρομή του κυρίου Σωτηρίου, συνεχίζεται μέχρι σήμερα και αυτό παρά τις έντονες παραστάσεις που του έγιναν από τον Αρχηγό Αστυνομίας, μετά την δημοσίευση του άρθρου από Tothemaonline.com.

Του θέματος θα πρέπει να επιληφθεί άμεσα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας και ο Αρχηγός της Αστυνομίας, αφού πρόκειται για υπόθεση διασπάθισης δημοσίου χρήματος.

- Source : www.tothemaonline.com

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου