Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

15 ευρώ για την έκδοση κάρτας φιλάθλου

Στα 15 ευρώ θα αποτιμάται η κάρτα φιλάθλου, ενώ θα υπάρχει διαδικασία να βλέπουν αγώνες της αρεσκείας τους όσοι δεν θα είναι εγγεγραμμένοι στο σχετικό μητρώο.

Παρόλο που ο ΚΟΑ δεν έχει προχωρήσει ακόμα στην εκχώρηση του δικαιώματος έκδοσης της κάρτας φιλάθλου στην ΚΟΠ, αυτό θα γίνει σύντομα, ενώ οι φίλαθλοι θα καλούνται να πληρώσουν και 15 ευρώ για την έκδοσή της. Στην κάρτα θα υπάρχει η φωτογραφία και το όνομα του κατόχου τα οποία θα καταχωρούνται σε μητρώο που θα διαχειρίζεται ο ΚΟΑ.

Όσοι δεν πηγαίνουν συχνά γήπεδο αλλά θέλουν να παρακολουθήσουν έναν αγώνα, τότε θα τους εκδίδεται προσωρινή κάρτα φιλάθλου που θα ισχύει για τη συγκεκριμένη συνάντηση έναντι μικρού αντιτίμου. Η κάρτα θα αρχίσει να εκδίδεται από τον ερχόμενο μήνα εθελοντικά και θα ισχύσει υποχρεωτικά παρά τις σφοδρές αντιρρήσεις των οργανωμένων οπαδών που τη θεωρούν ως μια μορφή φακελώματος.

Είναι άγνωστο πώς θα συμπεριφερθούν οι οπαδοί όταν θα είναι υποχρεωμένοι να εκδώσουν την κάρτα. Το σίγουρο είναι πως το πρώτο διάστημα δεν θα πηγαίνουν στο γήπεδο, ως αντίδραση διαμαρτυρίας.

Στο μεταξύ, οι επιτηρητές των γηπέδων (οι λεγόμενοι stewards) θα δικαιούνται να υποβάλλουν σε έλεγχο τους φιλάθλους, μετά από ειδική εκπαίδευση στην οποία έτυχαν. Μαζί με τους αστυνομικούς θα ασκείται έτσι καλύτερος έλεγχος, ενώ με τη νέα νομοθεσία που θα αρχίσει να εφαρμόζεται με την έναρξη του πρωταθλήματος περί τα τέλη Αυγούστου, πολλά θα αλλάξουν. Καταργείται η κουκούλα, θα ζητείται η άμεση εκδίκαση υποθέσεων και έχουν αυξηθεί οι ποινές.

Συγκεκριμένα, αποτελεί πλέον ποινικό αδίκημα η ρίψη αντικειμένου εντός του αγωνιστικού χώρου ή στην περιοχή που βρίσκονται φίλαθλοι της άλλης ομάδας, όπως και η χρήση υβριστικών ή άσεμνων ή ρατσιστικών τραγουδιών ή συνθημάτων. Ακόμα, η απόκρυψη του προσώπου εντός του αθλητικού χώρου ή στη γειτνιάζουσα περιοχή με κουκούλα, μαντήλι ή άλλως πώς.

Η μεταφορά από και προς το γήπεδο αλκοολούχων ποτών, η μετάβαση από και προς το γήπεδο μεθυσμένων ή υπό την επήρεια ναρκωτικών, υπόκεινται σε δίωξη. Τέλος, η μετάβαση φιλάθλου από μια κερκίδα σε άλλη είναι ποινικό αδίκημα.

Πηγή: www.philenews.com

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου