Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Εφιάλτης για 14χρονη! Την εκβίαζε εθνοφρουρός μέσω Facebook

- Η ανήλικη κατήγγειλε τον στρατιώτη ότι την εκβίαζε να του στέλνει γυμνές της φωτογραφίες, αλλιώς θα δημοσιοποιούσε προσωπικούς της διαδικτυακούς διαλόγους
- Η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος μπλόκαρε τα IP και εντόπισε τους υπολογιστές από όπου «έφευγαν» τα απειλητικά μηνύματα
- Εντοπίστηκαν τα απειλητικά μηνύματα καθώς και υλικό με γυμνές φωτογραφίες της ανήλικης
Για εκβιασμό μέσω Facebook και παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων συνελήφθη στρατιώτης ηλικίας 17,5 ετών.

Σύμφωνα με καταγγελία που έκανε 14χρονο κορίτσι, ο εθνοφρουρός την εκβίαζε να του αποστείλει προσωπικές φωτογραφίες, κατά προτίμηση σε γυμνές πόζες, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, θα δημοσιοποιούσε προσωπικούς της διαδικτυακούς διαλόγους, τους οποίους είχε υποκλέψει από το κοινωνικό δίκτυο.

Η ανήλικη προχώρησε σε επίσημη καταγγελία στην Αστυνομία, με κλιμάκιο της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος να εξετάζει την υπόθεση και να οδηγείται στο υποστατικό του εκβιαστή στη Λευκωσία, όπου αφού μπλόκαραν τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις IP εντόπισαν και ταυτοποίησαν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που χρησιμοποιούσε ο εθνοφρουρός για τις συνομιλίες του με τη 14χρονη.

Από την έρευνα βρέθηκαν τα απειλητικά μηνύματα του εκβιασμού καθώς και υλικό με γυμνές φωτογραφίες της ανήλικης. Ο δράστης συνελήφθη από την Αστυνομία με τη βοήθεια της στρατονομίας, και η υπόθεση αναμένεται να ακολουθήσει τη δικαστική οδό με τον νεαρό να αντιμετωπίζει κατηγορίες για εκβιασμό.

newsit.com.cy

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου