Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Αρχισε ξανά το «σφυροκόπημα» της Γάζας -Το Ισραήλ τερμάτισε τη μονομερή εκεχειρία

Αρχισε ξανά το «σφυροκόπημα» της Γάζας -Το Ισραήλ τερμάτισε τη μονομερή εκεχειρί

Ελάχιστες ώρες κράτησε η μονομερής κατάπαυση του πυρός που είχε κηρύξει το Ισραήλ. Ο στρατός της χώρας άρχισε ξανά τις επιχειρήσεις ενάντια στη Λωρίδα της Γάζας, έπειτα από τη ρίψη ρουκετών από τη Χαμάς. 

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι οι αντάρτες της Χαμάς αγνόησαν την έκκληση για 24ωρη εκεχειρία για ανθρωπιστικούς λόγους, που είχε κάνει ο ΟΗΕ. «Μετά από τη συμφωνία που είχε γίνει για το καλό του πληθυσμού στη Γάζα, ο στρατός θα αρχίσει ξανά τις αεροπορικές και χερσαίες επιθέσεις στη Λωρίδα», ανέφερε συγκεκριμένα η ανακοίνωση. 

Η απειλή πραγματοποιήθηκε, καθώς σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία κάτοικοι στη Γάζα ανέφεραν σφοδρούς βομβαρδισμούς στα ανατολικά της πόλης λίγο μετά από την ανακοίνωση. Το Ισραήλ είχε απαντήσει θετικά στο αίτημα του ΟΗΕ για παράταση της κατάπαυσης του πυρός, που ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου, αλλά η Χαμάς το απέρριψε. Μάλιστα, το πρωί της Κυριακής εκτόξευσε ρουκέτες στο νότιο και κεντρικό Ισραήλ, με αποτέλεσμα τελικά να πέσει στο κενό η προσπάθεια για την παράταση της εκεχειρίας.

Πηγή: iefimerida.gr
LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου