Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Εκρηκτικό κλίμα στην Εθνική Φρουρά! «Χτένισαν» για κοριούς το Γραφείο του Υπαρχηγού ΓΕΕΦ

- Για «φιλική» έρευνα κάλεσε τους δύο αξιωματικούς στο Γραφείο του ο Υπαρχηγός Παπαπαύλου
- Οι δύο Ελληνοκύπριοι ανακόπηκαν κατά την έξοδό τους από το Επιτελείο και εντοπίστηκαν στην κατοχή τους εργαλεία ανίχνευσης κοριών
- Άνω κάτω η ηγεσία του στρατεύματος, ακούστηκαν φωνές αξιωματικού σε όλα τα Γραφεία
- Άγνωστο γιατί ο Υπαρχηγός επέλεξε τους δύο αξιωματικούς να ερευνήσουν για τυχόν κοριό και όχι τις Αρχές της Δημοκρατίας

Σκηνές βγαλμένες από κατασκοπευτική ταινία εκτυλίχθηκαν χθες στο Γραφείο του Υπαρχηγού ΓΕΕΦ Ανδρέα Παπαπαύλου.

Το όλο ζήτημα ξεκίνησε όταν ο κ. Παπαπαύλου κάλεσε στο γραφείο του δύο φίλους του Ελληνοκύπριους αξιωματικούς στον τομέα ασφάλειας των βρετανικών Βάσεων για να ερευνήσουν αν υπήρχαν κοριοί ή κρυφές κάμερες, καθότι είχε υποψίες πως παρακολουθείτο.

Πράγματι, οι δύο αξιωματικοί μετέβησαν στο Γραφείο του όπου διενήργησαν την έρευνα χωρίς να εντοπίσουν κοριό. Ωστόσο, η έρευνα έγινε αντιληπτή από άλλους αξιωματικούς του ΓΕΕΦ, οι οποίοι κρίνοντας πως η υπόθεση αφορούσε ζήτημα εθνικής ασφάλειας ειδοποίησαν τις αστυνομικές Αρχές.

Έτσι, οι δύο αξιωματικοί ανακόπηκαν κατά την έξοδό τους από το κτήριο από αστυνομικούς και υποβλήθηκαν σε έλεγχο. Στην κατοχή τους βρέθηκε χαρτοφύλακας, που περιείχε εργαλεία ανίχνευσης κοριών ή κρυφών καμερών. Οι δύο Ελληνοκύπριοι έδωσαν εξηγήσεις για την επίσκεψή τους στο Γραφείο του Υπαρχηγού, ενώ ανέφεραν πως τα εργαλεία τα είχαν προμηθευτεί μέσω διαδικτύου. Κατόπιν, αφέθηκαν ελεύθεροι, ωστόσο το θέμα δημιούργησε εκρηκτικές αντιδράσεις στους διαδρόμους του ΓΕΕΦ, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι φωνές αξιωματικού ακούστηκαν σε όλα τα γραφεία.

Το θέμα θεωρείται λήξαν προς το παρόν, ωστόσο για το συμβάν ενημερώθηκε και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος προτίθεται να διαβουλευθεί επί του ζητήματος με τους Υπουργούς της Κυβέρνησης που υπόκειται στην αρμοδιότητά τους η υπόθεση, μόλις επιστρέψει από το εξωτερικό.

Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα, γιατί ο Υπαρχηγός Παπαπαύλου δεν απευθύνθηκε στην ΚΥΠ ή σε κάποια άλλη Αρχή της Δημοκρατίας για να διερευνηθούν οι υποψίες του και έκρινε προτιμότερο να διεξάγουν έρευνα οι δύο φίλοι του αξιωματικοί των Βάσεων.

http://www.newsit.com.cy/

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
FOLLOW US ON TWITTER ΕΔΩ
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου