Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Αθήνα και Σκόπια σε σκληρή αντιπαράθεση για την 'μακεδονική γλώσσα'

Ως «ακραίες, ανιστόρητες, απαράδεκτες και λαϊκίστικες κορώνες, που κρατούν άλλωστε τα Σκόπια εκτός Ευρώπης και εκτός ΝΑΤΟ», χαρακτήρισε η κυβερνητική εκπρόσωπος της Ελλάδος,
Σοφία Βούλτεψη, τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Βουλής της ΠΓΔΜ και πρώην υπουργού των Εξωτερικών Αντόνιο Μιλοσόσκι, σχετικά με το σχόλιο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου της Προεδρίας στο Στρασβούργο, περί ανυπαρξίας της λεγόμενης «μακεδονικής γλώσσας».

Ο κ. Σαμαράς είπε, συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου που εμφανίστηκε ως «ανταποκριτής διάφορων μέσων ενημέρωσης στην μακεδονική γλώσσα», ότι τέτοια γλώσσα δεν υπάρχει, και είναι μόνο «επινόηση των κομμουνιστων».

«Με την αναφορά του αυτήν, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Σαμαράς, αποδεικνύει ότι όχι μόνο δεν μπορεί να επιλύσει την διαφορά» μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ για το θέμα του ονόματος, «αλλά ως δημιουργός ο ίδιος του προβλήματος αυτού θα κάνει τα πάντα για να μην βρεθεί λύση», σχολίασε με έντονο ύφος ο κ. Μιλοσόσκι.

«Η δήλωση του κ. Σαμαρά μοιάζει με δήλωση πολιτικού του 19ου αιώνα που δεν μπορεί να αποδεχτεί τη διαφορετικότητα και τα δικαιώματα των μειονοτήτων... Σχετικά με τα περί μη ύπαρξης μακεδονικής γλώσσας, τον προτρέπουμε, εφόσον έχει χρόνο στη διάθεση του, να επισκεφθεί για μία εβδομάδα τη Φλώρινα, την Έδεσσα και τα χωριά της Καστοριάς για να διαπιστώσει ότι στην Ελλάδα διατηρείται και ομιλείται από την μακεδονική μειονότητα η μακεδονική γλώσσα» συμπλήρωσε ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

«Επομένως κατά τον κ. Μιλοσόσκι εκτός από "μακεδονική γλώσσα" υπάρχει και ..."μακεδονική μειονότητα". Και αυτό καθιστά τη θέση της χώρας του ακόμη πιο δυσχερή» παρατήρησε η Ελληνίδα κυβερνητική εκπρόσωπος.

ΚΥΠΕ

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
FOLLOW US ON TWITTER ΕΔΩ
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου