Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΚΑΥΣΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ - ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Επανέρχονται από αύριο οι υψηλές θερμοκρασίες και η υγρασία. 

Την ίδια ώρα το τμήμα επιθεώρήσης εργασίας ξεκίνησε από σήμερα σε παγκύπρια κλίμακα ελέγχους σε χώρους εργασίας με υψηλά επίπεδα επικινδυνότητας.

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα παρατηρηθούν αύριο κυρίως στο εσωτερικό, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει και πάλι στους 39 με 40 βαθμούς κελσίου, ενώ την Πέμπτη αναμένεται να έχουμε περαιτέρω αύξηση. 

Παράλληλα θα υπάρχει και υγρασία. Σύμφωνα με τη Λειτουργό του Τμήματος Μετεωρολογίας, Στεφανία Λοϊζου, "Την Πέμπτη αναμένουμε να αυξηθεί 1 ίσως και 2 βαθμούς. Η θερμοκρασία στο εσωτερικό αναμένεται να φτάσει και τους 41 βαθμούς. 

Είναι αρκετά ψηλά σχετικά τα ποσοστά υγρασίας στην ατμόσφαιρα και οι επόμενες δύο μέρες θα χαρακτηριστούν αν όχι από καύσωνα από σοβαρή δυσφορία". Παράλληλα, το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας ξεκίνησε από σήμερα ελέγχους και εκστρατεία ενημέρωσης των εργαζομένων σε χώρους με υψηλά επίπεδα επικινδυνότητας. 

 Σύμφωνα με τον Λειτουργό τους Τμήματος Χρίστο Κοκκοφίτη αναμένεται να πραγματοποιηθούν τους επόμενους δύο μήνες περίπου 300 έλεγχοι, με στόχο την τήρηση της νομοθεσίας από τους εργοδότες όταν επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες. "Να γίνουν προφορικές συστάσεις ή να σταλεί κάποια επιστολή παραβάσεων με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα συμμόρφωσης του εργοδότη. 

Ο επιθεωρητής έχει τέτοια εξουσία να δώσει ειδοποίηση βελτίωσης με πολύ συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποιήσεις ή ειδοποιήσει απαγόρευσης εργασιών", είπε ο κ. Κοκκοφίτης. Το τμήμα επιθεώρησης εργασίας θα παρακολουθεί επί καθημερινή βάση τις προβλέψεις του τμήματος μετεωρολογίας και ανάλογα θα εκδίδει σχετικές ανακοινώσεις επικινδυνότητας για τους εργαζόμενους.

Source : http://showtime-cy.blogspot.com/

--> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <-----

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου