Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Ρόιτερς: Σπάει το ρεκόρ επιστροφής στις αγορές η Κύπρος

Πολύ θετική εξέλιξη χαρακτηρίζουν διεθνείς αναλυτές και ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης την επάνοδο της Κύπρου στις διεθνείς αγορές, διατυπώνοντας κολακευτικά σχόλια για την εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος.

Το πρακτορείο Ρόιτερς τιτλοφορεί το ρεπορτάζ του, «η πείνα για ψηλές αποδόσεις μπορεί να μετατρέψει την κουρεμένη Κύπρο σε χώρα γλεντιού για επενδυτές ομολόγων». Στην ανταπόκριση το πρακτορείο διατυπώνει την εκτίμηση ότι οι αποδόσεις των κυπριακών ομολόγων μέχρι το 2020 θα αγγίζουν το 4,74%, γεγονός που τοποθετεί την Κύπρο σε πλεονεκτική θέση για προσέλκυση επενδύσεων.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι παρόλο που οι αξιολογήσεις των οίκων για την χώρα βρίσκονται στην «περιοχή» των σκουπιδιών, η Κυβέρνηση έχει προσλάβει πέντε τράπεζες για να βολιδοσκοπήσουν ενδεχόμενους ενδιαφερόμενους επενδυτές ομολόγων.

«Αυτό θα σηματοδοτήσει την γρηγορότερη επιστροφή στις αγορές από όλες τις χώρες της ευρωζώνης οι οποίες αναγκάστηκαν να προσφύγουν σε στήριξη. Επίσης θα γίνει την ίδια ώρα που ακόμα βρίσκονται σε ισχύ οι περιορισμοί στη διακίνηση κεφαλαίων, παρόλο που η Λευκωσία στοχεύει να τους άρει μέχρι το τέλος του χρόνου», αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ.

Μάλιστα, το Ρόιτερς εκτιμά ότι το εγχείρημα θα στεφθεί με επιτυχία καθώς όπως αναφέρει τα επιτόκια στις ανεπτυγμένες χώρες βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα και οι επενδυτές βρίσκονται σε αναζήτηση ψηλών αποδόσεων.

«Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή η Κύπρος να επιστρέψει πίσω στις αγορές. Να πιέσει, να πιέσει, να πιέσει για αποδόσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντιπρόεδρος της Loomis Sayles & Company του Κάνσας.

Η International Financial Review σε ανάλυση της τονίζει ότι η Κύπρος έχει διαψεύσει όλες τις προβλέψεις τον τελευταίο χρόνο με ύφεση μόνο 5%, ενώ προβλεπόταν ότι θα ξεπερνούσε το 10.

Πηγή- sigmalive.com

---> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου