Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Κακοποίησαν και σκότωσαν 13 γατάκια

Ακόμη ένα φρικιαστικό έγκλημα εις βάρος μικρών ανυπεράσπιστων και άκακων ζώων βαραίνει τις πλάτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, που μέχρι σήμερα δεν κατάφερε να δημιουργήσει Αστυνομία Ζώων, παρά τις εσωτερικές και εξωτερικές πιέσεις που δέχεται συνεχώς.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, σε ανακοίνωσή του, καταδικάζει με έντονο τρόπο τη νέα εγκληματική και βάναυση θανάτωση ζώων και συγκεκριμένα δεκατριών μικρών γάτων στο γραμμικό πάρκο Στροβόλου, κοντά στο γήπεδο της ΠΑΕΚ.

Όπως αναφέρει, χθες δέχτηκε καταγγελία για τη θανάτωση μικρών γάτων στο γραμμικό πάρκο Στροβόλου. Σε επιτόπια επίσκεψη του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα και υπεύθυνου της ομάδας για την ευημερία των ζώων του Κινήματος Άδωνη Γιάγκου καθώς και της Εκπροσώπου Τύπου Ελένης Χρυσοστόμου, διαπιστώθηκε ότι τα γατάκια είχαν θανατωθεί μετά από κακοποίησή τους. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και ο Δήμος Στροβόλου όπου έγινε καταγγελία.

«Για ακόμα μια φορά, αποδεικνύεται ότι η ανάγκη δημιουργίας Αστυνομίας των Ζώων, που παραμένει σε εκκρεμότητα, γίνεται πλέον και επιτακτική ανάγκη. Οι μελέτες για δημιουργία ενός μικρού και ευέλικτου σώματος ειδικών αστυνομικών δείχνουν πως κάτι τέτοιο υλοποιείται με μικρό σχετικά κόστος. Υπενθυμίζεται ότι η σχετική νομοθεσία ψηφίστηκε με εισήγηση του Κινήματος Οικολόγων στις 12 Ιουνίου 2012, και από τότε έγιναν πολλά διαβήματα προς υλοποίησή της αλλά δυστυχώς συναντούμε άρνηση από τους αρμοδίους», αναφέρει το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών στη χθεσινή του ανακοίνωση.

Επιπρόσθετα, το κίνημα αναφέρει ότι καθημερινά διαπράττονται στην Κύπρο εγκλήματα χωρίς όρια ενάντια στα ζώα και η Πολιτεία αντί να παρεμβαίνει, μένει άπραγη. «Είναι απαράδεκτο να εκτίθεται η χώρα μας με τον τρόπο αυτό. Καλούμε την Κυβέρνηση να επιληφθεί του θέματος το συντομότερο», αναφέρει το Κίνημα.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι στο πρόσφατο παρελθόν έκαναν τον γύρο του κόσμου μέσω διαδικτύου φωτογραφίες από την Κύπρο που παρουσίαζαν κακοποιήσεις ζώων (κυρίως σκύλων), όμως καμία ουσιαστική κίνηση από μέρους των αρμόδιων υπηρεσιών του Κράτους δεν υπήρξε.


Source : http://www.philenews.com

---> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου