Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Βιταμίνη C: Η καλύτερη και σημαντικότερη σας φίλη

Οι «ελεύθερες ρίζες» είναι τα προϊόντα του φυσιολογικού μεταβολισμού. Απελευθερώνονται φυσιολογικά στον ανθρώπινο οργανισμό από τα μιτοχόνδρια, τα οποία αποτελούν για το κύτταρο, το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας.

Υπάρχουν επίσης ανεξέλεγκτες και στο περιβάλλον και ένας από τους παράγοντες που τις βοηθάει να δημιουργούνται είναι η ηλιακή ακτινοβολία.

Το όπλο που έχετε για να αντιμετωπίσετε την καταστροφική δράση των ελευθέρων ριζών, είναι η αντιοξειδωτική βιταμίνη C.

Η βιταμίνη C αποδείχτηκε πολλαπλώς χρήσιμη για την επιδερμίδα, αφού συμβάλει στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, βοηθάει στη συγκράτηση νερού στο δέρμα και επομένως στη σωστή λειτουργία της επιδερμίδας. Δεσμεύει τις ελεύθερες ρίζες που δημιουργούν σημαντικές βλάβες, προστατεύει την επιδερμίδα από τις καυτές ακτίνες του ηλίου.

Η δυσκολία με τη χρήση της βιταμίνης C είναι ότι οξειδώνεται εύκολα με το φως, είναι ευαίσθητη στο pH και μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο δέρμα. Για το λόγο αυτό οι καλλυντικές βιομηχανίες, δημιούργησαν σταθερές μορφές βιταμίνης C και συνδυάζοντας τες με ενυδατικά και αντιφλεγμονώδη συστατικά, μπορούν να προστατεύσουν την επιδερμίδα από τις ζημιές που προκαλεί ο ήλιος και από τις φλεγμονές, ώστε να προλαμβάνονται οι δυσμενείς επιπτώσεις στο DNA των κυττάρων του δέρματος. Επομένως η χρήση ενυδατικών και αντηλιακών προϊόντων, αλλά κυρίως οι θεραπείες με υψηλές συγκεντρώσεις βιταμίνης C είναι απαραίτητες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς δίνουν στο δέρμα τη δυνατότητα να αποκαθιστά τις βλάβες που αναπόφευκτα δημιουργεί, κατά την περίοδο αυτή, η ηλιακή ακτινοβολία.

source: http://www.must.com.cy


---> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου