Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Εξαφανισμένο φίδι… εμφανίστηκε μετά από 80 χρόνια

Ποτέ μην λες ποτέ σε αυτή τη ζωή…ειδικά όταν ασχολείσαι με την έρευνα.

Έτσι λοιπόν, ένα είδος φιδιού που θεωρούνταν εξαφανισμένο για περισσότερα από 80 χρόνια έδωσε… το «παρών»!

Ένας επίμονος ερευνητής, ωστόσο, επέστρεψε στη νήσο Κλάριον, 650 χιλιόμετρα ανοιχτά των ακτών του Μεξικού, και κατάφερε να «ανακαλύψει» για δεύτερη φορά το νυκτόβιο φίδι με τη μακροσκελή ονομασίαHypsiglena ochrorhyncha unaocularus.

«Η νέα ανακάλυψη του νυκτόβιου φιδιού του Κλάριον είναι μια απίστευτη ιστορία για το πώς οι επιστήμονες επαφίενται σε ιστορικά δεδομένα και μουσειακές συλλογές για να λύσουν σύγχρονα μυστήρια της βιοποικιλότητας», αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση ο Ντάνιελ Μάλκαχι, ο ερευνητής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Ουάσιγκτον που αναζήτησε και βρήκε το φίδι.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο ερπετό ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά, το 1936 από τον Ουίλιαμ Μπιμ.

Ο Μπιμ, φεύγοντας από το νησί πήρε μαζί του ένα δείγμα, το οποίο αποτελούσε μέχρι σήμερα τη μοναδική απόδειξη για την ύπαρξη του είδους.

Τα ίχνη του φιδιού χάθηκαν εξαιτίας του φυσικού καμουφλάζ του, της συνήθειάς του να εμφανίζεται κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλά και λόγω του γεγονότος ότι το νησί είναι ιδιαίτερα δυσπρόσιτο.

Έτσι, το φίδι ναι μεν δεν κηρύχθηκε ποτέ επισήμως εξαφανισμένο, όμως για τους επιστήμονες ήταν σαν να μην υπήρξε ποτέ.

Ο ίδιος και η ομάδα του εντόπισαν 11 τέτοια φίδια και, μέσω γενετικών αναλύσεων, επιβεβαίωσαν πως πρόκειται για ξεχωριστό είδος.

source: www.star.gr
---> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου