Κυριακή 11 Μαΐου 2014

ΑΕΛ - Ανατροπή, μαγκιά και τελικός

Το να χάνεις 2-0 από την Ομόνοια στο ΓΣΠ και να βρίσκεις τα αποθέματα να γυρίζεις το παιχνίδι τότε δικαιούσαι να λέγεσαι μεγάλη ομάδα.

 Σε ένα παιχνίδι που η ΑΕΛ έκανε ένα κακό ημίχρονο και ένα καλό δεύτερο μέρος κατάφερε να γυρίσει το ματς και να έχει πλεονέκτημα δύο αποτελεσμάτων στο τελικό με τον ΑΠΟΕΛ.


Χαμένη Στο πρώτο μέρος η ΑΕΛ ξεκίνησε καλά για ένα δεκάλεπτο με τον Ετμάρ να έχει δύο καλές προσπάθειες. Μετά η ομάδα χάθηκε στον αγωνιστικό χώρο και δεν μπορούσε να φτιάξει ευκαιρίες ενώ παράλληλα η Ομόνοια αναθάρρεψε και έφτιαχνε και αυτή τις δικές της ευκαιρίες. Η Ομόνοια σκόραρε με τον Σκέμπρι και προηγήθηκε στο ημίχρονο με την ΑΕΛ να μην μπορεί να αντιδράσει και να δείχνει σημεία κούρασης ενώ δεν είχε καθαρό μυαλό μπροστά.


Δεύτερο σοκ και στροφάρισμαΗ ΑΕΛ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με μια αλλαγή στην σύνθεση της. Ο Οριόλ πήρε θέση στην ενδεκάδα και οΜοντέιρο πήγε στη δεξιά πλευρά. Η Ομόνοια σκόραρε με την έναρξη σχεδόν του ημιχρόνου και έδειχνε να έχει σοβαρό προβάδισμα. Το ότι ο αντίπαλος έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές βοήθησε την ΑΕΛ να πάρει μέτρα και να αρχίσει να πιέζει τον αντίπαλο της για να πετύχει γκολ και να ξαναμπεί στο παιχνίδι.


Λίγο αναρχία λίγο ταλέντοΗ ΑΕΛ πέτυχε με τον Οριόλ γκολ και το παιχνίδι άλλαξε μορφή. Πολύ πίεση από την ομάδα αλλά το γκολ δεν ερχόταν. O Ιβάιλοφ Πέτεφ έβγαλε τον Αιρόσα και πέρασε τον Εντού στον αγωνιστικό σε μια αλλαγή που στην αρχή παραξένεψε. Όμως ο βούλγαρος δικαιώθηκε πλήρως με τις εσωτερικές αλλαγές του και η ΑΕΛ λειτουργούσε καλύτερα και έψαχνε μανιωδώς το δεύτερο γκολ της ισοφάρισης. Πότε οργανωμένα ποτε βεβιασμένα η ΑΕΛ έβγαζε επιθέσεις και από τις δύο πλευρές και γυρόφερνε το γκολ που δεν ερχόταν.


Όλα για όλαΣτο τελευταίο δεκάλεπτο η ΑΕΛ τα έπαιξε όλα για όλα. Με την παρουσία του Εμπαλό στην επίθεση έγινε ακόμα πιο πιεστική. Ο διαιτητής της αρνήθηκε ένα πέναλτι σε ανατροπή του Μοντέριο λίγο πριν, ο Πορτογάλος έχασε ένα άχαστο στο 85΄ και ο Μορέιρα έδειχνε ανίκητος. Το κερδισμένο πέναλτι του Μοντέιρο και η ισοφάρισε στο 88΄ έδωσε μια ευκαιρία στην ΑΕΛ να κυνηγήσει την πλήρη ανατροπή. Και το πέτυχε με καρδιά χιλίων λεόντων όταν ο Μοντέιρο έβγαλε ασσίστ στο Εμπαλό και ο τελευταίος σκόραρε πετυχαίνοντας το 3-2. Ο Έντου φαίνεται να μην καλύπτεται όμως την μπάλα παίζει ο Εμπαλό που καλυπτόταν.


Και τώρα ο τελικός Στην ΑΕΛ ζουν και αναπνέουν για το μεγάλο παιχνίδι του ερχόμενου Σαββάτου με τον ΑΠΟΕΛ. Ένα παιχνίδι που θα κρίνει τον φετινό πρωταθλητή εκτός και αν η Ανόρθωση κάνει δώρο στην ΑΕΛ. Όμως όπως όλα δείχνουν θα πάμε για ένα σπουδαίο παιχνίδι με τον νικητή να παίρνει το πρωτάθλημα. Στην ομάδα θα στερηθούν τον Μπεμπέ για το σπουδαίο αυτό παιχνίδι. Πλέον οι ποδοσφαιριστές της ομάδας θα πρέπει να δώσουν ότι έχουν και δεν έχουν για να καταφέρει η ομάδα να φτάσει στον στόχο της. Ένα παιχνίδι έμεινε και οι παίκτες της ομάδας θέλουν να φτάσουν στην πιο σημαντική νίκη της χρονιάς.

Source : www.24sports.com.cy


--> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου