Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Ικανοποιημένος ο ΥΠΟΙΚ για τη συμφωνία με την Τρόικα

Η κυβέρνηση είναι απόλυτα ικανοποιημένη για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης της κυπριακής οικονομίας από την Τρόικα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης.

 Επεσήμανε ότι έχει επιβεβαιωθεί η πρόοδος σε σημαντικούς τομείς, όπως η μεταρρύθμιση και η εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού τομέα και ο έλεγχος των δημοσιονομικών.

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι η προσπάθεια είναι συνεχής.

Έχει επιβεβαιωθεί, πρόσθεσε, ότι παραμένει σταθερή η πρόβλεψη για θετικό ρυθμό ανάπτυξης το 2015, ενώ αντίθετα η φετινή ύφεση θα είναι 4,2% αντί 4,8% όπως προέβλεπαν οι αρχικές αναλύσεις.

Με τη συμφωνία ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου προς την Κύπρο ύψους πέραν των 600 εκατ. ευρώ στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 19 Ιουνίου.

Η τέταρτη αξιολόγηση της πορείας υλοποίησης του μνημονιακού προγράμματος ολοκληρώθηκε χθες μετά από ολοήμερες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους επικεφαλής της Τρόικας και τον υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη για την τέταρτη επικαιροποίηση του μνημονίου και αργά το απόγευμα επιτεύχθηκε συμφωνία.

- Source : http://www.philenews.com

--> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου