Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Αρχίζει σήμερα το 1ο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας

Με σύνθημα “Ίση Αγάπη-Ίσα Δικαιώματα” αρχίζει σήμερα το 1ο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Κύπρου που διοργανώνει η Accept - ΛΟΑΤ Κύπρου.

 Στόχος του φεστιβάλ είναι η προώθηση ίσων δικαιωμάτων για όλους και η αύξηση της ορατότητας των ΛΟΑΤ ατόμων (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφισεξουαλικοί, τρανς και ίντερσεξ) ως μέλη του κοινωνικού συνόλου. Το φεστιβάλ χαρακτηρίζεται ως “γιορτή της διαφορετικότητας”, αλλά και “αντίδραση στο μίσος και την καταπίεση, στη ντροπή και το στιγματισμό”. 

Στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Κύπρου αρχίζουν από σήμερα -Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας και Τρανσφοβίας” (IDAHO)- σειρά εκδηλώσεων που θα ολοκληρωθούν στις 31 Μαΐου, με την Πορεία Υπερηφάνειας, η οποία θα ξεκινήσει από την Πλατεία Ελευθερίας και θα καταλήξει στο Δημόσιο Κήπο, στη Λευκωσία. 

Μέρος των εκδηλώσεων είναι και η πορεία Rainbow που πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα στην κατεχόμενη Λευκωσία και η συγκέντρωση στην πλατεία Selimiye. Η αμερικανική πρεσβεία στη Λευκωσία έχει ανακοινώσει ότι σήμερα 17 Μαΐου και στις 31 Μαΐου θα υψώσει τη σημαία “Ουράνιο Τόξο”. Το φεστιβάλ έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λευκωσίας Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη και στηρίζεται, μεταξύ άλλων, από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, την Επίτροπο Διοικήσεως και τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου. 

Source : http://www.philenews.com

--> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου