Σάββατο 17 Μαΐου 2014

ΑΝΟΡΘΩΣΗ - Γνωστές και άγνωστες πτυχές του Άντρε Πάους

O Άντρε Πάους Τζεράρντους Μαρία αποτελεί τον νέο προπονητή της Ανόρθωσης, γεγονός το οποίο αναμέναμε να επισημοποιηθεί αργά ή γρήγορα μιας και χαίρει της εμπιστοσύνης του Φαν Λέουβεν. 

Το anorthosis24.net σας παρουσιάζει διάφορες πτυχές του Ολλανδού, με τον οποίο θα συμπορευθούμε την επόμενη διετία. Από Ολλανδία μέχρι Ιαπωνία Ο Άντρε Πάους ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Βέστερλο αλλά σε ηλικία μόλις 16 χρόνων μεταπήδησε την Τβέντε. 

Τον Αύγουστο του 1985 αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την φανέλα της Ολλανδικής ομάδας, όπου παρέμεινε για εννιά χρόνια αγωνιζόμενος σε 216 αγώνες. Σημαντικά παράσημα της καριέρας του με τα ερυθρόλευκα ήταν τα γκολ που πέτυχε απέναντι στην Βελγική Μπρίζ και την Γερμανική Λεβερκούζεν σε Ευρωπαϊκούς αγώνες. 

Τον Ιανουάριο του 1994 αποφάσισε να ξενιτευτεί στην Ιαπωνία σε μια κίνηση που στοίχισε ένα εκατομμύριο δολάρια στην τοπική Τζούμπιλο Ιβάτα. Τρία χρόνια αργότερα επέστρεψε στην πατρίδα του όπου έκλεισε και την καριέρα του αγωνιζόμενος με τη φανέλα της Χεράκλες. Το χρίσμα από τον ιδιόρρυθμο Μέραμπ Τζορτάνια Ο Μέραμπ Τζορτάνια, εκκεντρικός πρώην ιδιοκτήτη της Βίτεσσε και νυν της Βαλέτα, είναι ο άνθρωπος που έδωσε την ευκαιρία στον Πάους για προπονητική καριέρα. 

Ο άνθρωπος τον οποίον στην Ολλανδία μπορούσαν να συγκρίνουν μόνο με τον… Ρόμαν Αμπράμοβιτς όσον αφορά την ανυπομονησία του με τους εκάστοτε προπονητές, ήταν αυτός που έδωσε προαγωγή στον Πάους από προπονητή ακαδημιών της Βίτεσε, σε προπονητή της μετέπειτα νταμπλούχου Μάλτας. Βέβαια από την εξίσωση δεν μπορούσε να λείπει και ο πολυσύνθετος Φαν Λέουβεν ο οποίος επίσης ακολούθησε τον Γεωργιανό στην Μάλτα. Αήττητη πορεία πρωταθλητισμού Το οδοιπορικό στην Βαλέτα ξεκίνησε στις 26 Ιανουαρίου 2014 με τον Πάους να πραγματοποιεί ονειρικό ντεμπούτο συντρίβοντας την Ράμπατ με το εμφατικό 6-1. 

Τα δύσκολα παιχνίδια δεν άργησαν να έρθουν αφού την αμέσως επόμενη αγωνιστική ο Ολλανδός προπονητής βρέθηκε μπροστά από δύσκολες εξετάσεις απέναντι στην πρωτοπόρο Μπιρκιρκάρα, αποσπώντας πανηγυρικά το διπλό με 1-2. Με απολογισμό πέντε νίκες και μία ισοπαλία, η Βαλέτα τερμάτισε την πρώτη φάση του πρωταθλήματος στη δεύτερη θέση έχοντας τρεις βαθμούς διαφορά από την Μπιρκιρκάρα, με την πρεμιέρα της δεύτερης φάσης να συνοδεύεται από εντός έδρας ισοπαλία με την Μόστα. Στους εναπομείναντες εννιά αγώνες για την τελική φάση του πρωταθλήματος, ο Πάους και η Βαλέτα δεν πήραν το πόδι από το γκάζι σημειώνοντας οκτώ νίκες και παραχωρώντας μόλις μία ισοπαλία στην δευτεραθλήτρια Μπιρκιρκάρα. 

Η ονειρική χρονιά έκλεισε την πρώτη Μαΐου με την Βαλέτα να κατακτά και το κύπελο, νικώντας στον τελικό την Σλίμα με το στενό αλλά υπέρ-πολύτιμο 1-0. Η κόντρα με την Μαλτέζικη ομοσπονδία Δεν δίστασε να αρνηθεί την παραχώρηση των ποδοσφαιριστών του στις υποχρεώσεις της εθνικής Μάλτας, γεγονός που σχολιάστηκε έντονα από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ο Ολλανδός προπονητής είχε κάνει τη δική του επανάσταση στα τέλη Φεβρουαρίου όταν δεν επέτρεψε στους ποδοσφαιριστές της Βαλέττα να ενταχθούν στις προπονήσεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, οι οποίες ομολογουμένως είχαν διευθετηθεί αμέσως μετά τον αγώνα των μετέπειτα νταμπλούχων με την Χιμπέρνια.

 Συγκεκριμένα μετά τον αγώνα της 26ης Φεβρουαρίου, οι διεθνείς ποδοσφαιριστές της Βαλέτα είχαν κληθεί για προπόνηση το τριήμερο που ακολούθησε με τον Πάους να προβάλει ως επιχείρημα το ότι «οι δύο ημέρες που ακολουθούν έναν αγώνα είναι σημαντικές για την αποκατάσταση των ποδοσφαιριστών, οπότε οι προπονήσεις τις αμέσως επόμενες ημέρες θα καταπονήσουν τον οργανισμό τους».

Πηγή: http://anorthosis24.net

--> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου