Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΑΓΩΓΗ ΒΟΜΒΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΙΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Προσφυγή και αγωγή εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη καταχώρησε χθες ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου και Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας ο τέως Αρχηγός της Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου, με την οποία ζητείται η ακύρωση της απόφασης του ΠτΔ, στις 27 Μαρτίου 2014, να τον παύσει από τη θέση του Αρχηγού της Αστυνομίας.

Ο κ. Παπαγεωργίου ζητά από το Ανώτατο Δικαστήριο να κηρύξει παράνομη την παύση του, αφού δεν του είχε δοθεί προηγουμένως η ευκαιρία να ακουστεί, ενώ δεν υπήρξε έρευνα για τον εντοπισμό στοιχείων που να συνηγορούν με την επίδικη απόφαση του Προέδρου.

 Η προσβαλλόμενη πράξη, σύμφωνα με την προσφυγή, αποδίδει στον αιτητή ανυπόστατες υπαίτιες πράξεις και παραλείψεις που συνιστούν παράβαση ή και παράληψη καθήκοντος ως Αρχηγού Αστυνομίας, κατ' επανάληψη απουσία σεβασμού προς αποφάσεις θεσμικών οργάνων της Δημοκρατίας όπως αποφάσεις των δικαστηρίων και των υποδείξεων της Επιτρόπου Διοικήσεως, καθώς και πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων που αφορούν την πάταξη του σοβαρού εγκλήματος και την προαγωγή της πραγματικής ασφάλειας για τον πολίτη. 

 Υπενθυμίζουμε ότι για την παύση του, καθοριστικό ρόλο έπαιξαν και τα επεισόδια που έγιναν στη Λεμεσό την προηγούμενη μέρα, δηλαδή 26 Μαρτίου 2014. Στην αίτησή του ο κ. Παπαγεωργίου καταφέρεται εναντίον του υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου στον οποίο καταλογίζει ευθύνη για την ανεπαρκή και αβάσιμη ενημέρωση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Με την αγωγή του, ο τέως Αρχηγός Αστυνομίας ζητά αποζημιώσεις μέχρι και €500.000 για επιζήμια σε βάρος του ψευδολογία που ειπώθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δημόσια και μέσω γραπτής δήλωσης

Source : www.showtime.com

--> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου