Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Yποψήφιοι Ευρωβουλευτές και στον ίδιο συνδυασμό ο Γιάγκος Μικελλίδης και ο οικονομολόγος Στέλιος Πλατής

Το είπε και το έκανε ο γνωστός ψυχίατρος, Γιάγκος Μικελλίδης, ο οποίος ανακοινώθηκε επίσημα, ως υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ανεξάρτητου συνδυασμού «Μήνυμα Ελπίδας». Στον ίδιο συνδυασμό, βρίσκεται και το όνομα του οικονομολόγου, Στέλιου Πλατή. Την πρωτοβουλία των πολιτών χαιρέτησαν μάλιστα γνωστοί ακαδημαϊκοί και ο πρώην Διευθυντής Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου, Σόλων Κασίνης.

Πέραν του γνωστού ψυχίατρου και του επίσης δημοφιλή οικονομολόγου, οι υποψήφιοι του Συνδυασμού, οι οποίο παρουσιάστηκαν σήμερα, στα πλαίσια διάσκεψης τύπου, είναι οι : Γιώργος Γρηγορίου, Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών και Μηχανικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και ΓΓ του Κινήματος «ΚΥ.ΠΡΟ.Σ», Μάριος Λ. Ευρυβιάδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στη Σχολή Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, Νάταλη Ιωάννου, Αντιπρόεδρος του Κινήματος Ανεξαρτήτων Πολιτών «ΖΥΓΟΣ», και Βασίλης Χριστοδούλου, Κλινικός Ψυχολόγος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδυασμού, οι τέσσερις κύριες αρχές και θέσεις τις οποίες πιστεύει και υπηρετεί η ανεξάρτητη ομάδα πολιτών είναι: Διαφάνεια, ευθυνοδοσία-απονομή δικαιοσύνης, δημοκρατία και οριζόντια ψηφοφορία.

Την πρωτοβουλία αυτή των πολιτών χαιρέτισαν οι Νίκος Περιστιάνης, Πρόεδρος Συμβουλίου Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Σόλων Κασίνης, Πρώην Διευθυντής Ενέργειας Υπ. Εμπορίου και Σύμβουλος για Ενεργειακά Θέματα, Κρις Σωφρονίου, Πρόεδρος Κινήματος Φιλελευθέρων Δημοκρατών, Γιάννος Κάννας Πρόεδρος Κινήματος Ανεξαρτήτων Πολιτών «ΖΥΓΟΣ», Χρήστος Ιακώβου Διευθυντής Κυπριακού Κέντρου Μελετών, Γιώργος Κέντας Πανεπιστημιακός – Πολιτικός Επιστήμονας, και Άθως Κοιρανίδης Σύμβουλος Επιχειρήσεων.

Μιλώντας στη διάσκεψη Τύπου, αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι υποψήφιοι ααναφέρθηκαν πρωτίστως στην απαξίωση, εκ μέρους της πλειοψηφίας των πολιτών, της πολιτικής και κομματικής ζωής του τόπου.

Στόχος του ανεξάρτητου συνδυασμού είναι ακριβώς η αναστροφή της κατάστασης αυτής, μέσα από τον εκσυγχρονισμό των κομμάτων και του συγχρονισμού τους με τις ανάγκες της κοινωνίας, προστίθεται.

«Δεν είμαστε και ούτε πρόκειται να γίνουμε άλλο ένα πολιτικό κόμμα. Μας ενώνει η αγωνία για όσα καθημερινά επισυμβαίνουν γύρω μας όσο και η επίγνωση ότι συνέχιση τους προδιαγράφει ζοφερό μέλλον για τις σημερινές αλλά και για τις γενιές που ακολουθούν», όπως αναφέρεται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η απόφαση για παρέμβαση στα κοινά από το Συνδυασμό «Μήνυμα Ελπίδας», ελήφθη με αφορμή και όχι αίτιο τις Ευρωεκλογές. «Κατερχόμαστε στις Ευρωεκλογές, αναφέρθηκε, με ένα ψηφοδέλτιο ανεξάρτητων προσωπικοτήτων και κινημάτων πολιτών επειδή πιστεύουμε ότι η αποχή δεν προσφέρει λύσεις».

Στη Διάσκεψη Τύπου, αναλύθηκαν οι αρχές-θέσεις του Συνδυασμού και υπογραμμίστηκε κυρίως ότι «η απουσία διαφάνειας στις δομές και στους αλληλοσυσχετισμούς του πολιτικό-οικονομικού μας συστήματος και στη λήψη αποφάσεων που άπτονται του δημοσίου συμφέροντος, αποτελούν βασικές αιτίες των δεινών που έχουν πλήξει την πατρίδα μας».

Τέλος αναλύθηκαν οι θέσεις του Συνδυασμού για την οριζόντια ψηφοφορία και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων "ότι είναι απαίτηση η άμεση εφαρμογή της επιλογής αυτής για όλες τις εκλογικές διαδικασίες ως μέσο για την προώθηση και εκλογή των αρίστων και άρα την αξιοκρατία στα κόμματα».


source: http://www.tothemaonline.com


---> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου