Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Ρόμπερτ Πάουελ- Πως είναι και τι κάνει σήμερα ο πιο διάσημος τηλεοπτικός «Ιησούς Χριστός»

Ο Ρόμπερτ Πάουελ, έχει διανύσει πολύ δρόμο από τότε που υποδύθηκε τον Μεσσία στην πιο επιτυχημένη μεταφορά τηλεταινίας για τη ζωή του Χριστού, η οποία γυρίστηκε τη δεκαετία του εβδομήντα, με τίτλο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ». Σήμερα υποδύεται τον διάσημο ντετέκτιβ της Άγκαθα Κρίστι.


Όσο μεγάλους ρόλους και να κληθεί να παίξει, κανένας δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτόν του Ιησού στην τηλεταινία του Φράνκο Τζεφιρέλι, «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ», που τον έκανε ευρύτερα γνωστό, ανά τον κόσμο.

Αυτό που είναι λιγότερο γνωστό είναι ότι στην αρχή, θα υποδυόταν τον ρόλο του προδότη Ιούδα Ισκαριώτη στην ταινία. Όταν όμως βγήκε έξω από το δωμάτιο του μακιγιάζ, με γένια και μακριά μαλλιά, θυμίζοντας τόσο πολύ την εικόνα του Χριστού, όπως αποδίδεται μέσα από τα μάτια ιστορικών, λήφθηκε η απόφαση να του δοθεί ο ρόλος του χριστού.

Αν και η ερμηνεία του, κέρδισε ευρέως τα πλέον εγκωμιαστικά σχόλια, ο Πάουελ φοβόταν ότι θα τον περιόριζε στο μέλλον, δημιουργώντας μία ταύτιση του, με ρόλους καλών παιδιών.

«Εγώ αμέσως αντέδρασα, γυρίζοντας μια ταινία που έφερε τον τίτλο «Beyond Good And Evil», στην οποία πεθαίνω δεμένος στο κατάρτι, μετά από μία επίθεση που δέχομαι από ομάδα ναυτικών.»

Η ταινία, λογοκρίθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, κυκλοφορόντας σε μία περιορισμένη αγορά.

«Πάντα είχα μία έλξη προς τα δύσκολα έργα», λέει ο Πάουελ . «Μου φαινόταν άσκοπο, ως ηθοποιός να ψάχνω για τα εύκολα, βαριόμουνα. Είχα πει, όσο πιο γρήγορα απομακρυνθώ από το ρόλο του Ιησού, τόσο το καλύτερο».



O Ρόμπερτ Πάουελ με τη γυναίκα του σήμερα.

Ο Πάουελ, έχει απέδειξε την ευελιξία του ως ηθοποιός, γλιστρώντας από τον ρόλο του στην ταινία δράσης «39 Steps» στο μελόδραμα του Ken Russell «Mahler» και από εκεί στην κωμωδία με τον Jasper Carrott «The dedective».

Φέτος ανέλαβε ένα άλλο μεγάλο ρόλο, αυτόν του αγαπημένου ήρωα της Άγκαθα Κρίστι, Ηρακλή Πουαρό στο «Black Coffee» - Το πρώτο έργο της συγγραφέα.



Το ρόλο είχαν υποδυθεί στο παρελθόν οι Albert Finney , Πίτερ Ουστίνοφ και ( για 25 χρόνια ) David Suchet.

Ο Πάουελ παραδέχθηκε ότι έπρεπε να ξεπεράσει μια αποστροφή τους προς την Άγκα Κρίστι, όταν αποδέχθηκε το ρόλο. «Όταν πεθάνω θέλω να είμαι το μόνο πρόσωπο στον κόσμο που δεν έχει δει το The Sound Of Music . Με την ίδια λογική δεν ήθελα να διαβάσω ούτε ένα μυθιστόρημα της Άγκαθα Κρίστι, αλλά πραγματικά εκπλάγηκα με το γράψιμο της.»

- SOURCE  http://www.tothemaonline.com

---> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου