Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Στο Abu Dhabi ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για επενδύσεις - Εξελίξεις εντός του Μαίου και με Κατάρ;

- ΠτΔ: "Κινούμαστε στον άξονα μιας πολυεπίπεδης και ρεαλιστικής διπλωματίας"
- Πάγιος στόχος η προσέλκυση επενδύσεων στην Κύπρο, αλλά και διευκόλυνσης Κύπριων επιχειρηματιών
- Μετά το Άμπου Ντάμπι αναμένεται νέος κύκλος επαφών με φορείς του Κατάρ
- Θα καταστεί η Κύπρος σταθμός μεταξύ Ευρώπης και χωρών της περιοχής;

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αναχώρησε χθες για το Abu Dhabi, όπου αύριο θα αρχίσει τετραήμερη επίσημη επίσκεψη, επικεφαλής αντιπροσωπείας, στο πλαίσιο των προσπαθειών για περαιτέρω επενδύσεις.

Σε αναφορές του κατά το χαιρετισμό του στην Ημερίδα του Κ.Ι.Μ.Ε. στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι "η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών μας για περαιτέρω επενδύσεις, αξιοποιώντας έτσι τις φιλικές σχέσεις που διατηρούμε με τα αραβικά κράτη, ανεξαρτήτως μιας πολυεπίπεδης νέας εξωτερικής πολιτικής που έχουμε χαράξει".

Η πολιτική αυτή, είπε, "θέλει άριστες τις σχέσεις με το Ισραήλ, πραγματικές σχέσεις με τις ΗΠΑ, βελτίωση και συνέπεια όσον αφορά τις πολιτικές που ακολουθούμε σε σχέση με εκείνες της ΕΕ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί να παραβλαφθούν είτε οι σχέσεις μας με τον αραβικό κόσμο είτε οι σχέσεις μας με παραδοσιακούς φίλους του παρελθόντος, όπως η Ρωσία, η Κίνα και άλλες χώρες".

Το τελευταίο διάστημα υπάρχει έντονη κινητικότητα της Κυπριακής Κυβέρνησης στο επίπεδο της οικονομικής διπλωματίας προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς αναμένονται εκ νέου επισκέψεις στην Κύπρο τον Απρίλιο και το Μάιο. Σε αυτή την φάση το Κατάρ φαίνεται να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή μιας δυνητικά επωφελούς οικονομικής συνεργασίας.

Ο στόχος της Κυβέρνησης είναι η προσέλκυση μαζικών επενδύσεων στην Κύπρο, αλλά και να υπάρξει διευκόλυνση στην δραστηριοποίηση Κύπριων επιχειρηματιών, ενώ βολιδοσκοπούνται εδώ και μήνες οι θέσεις αξιωματούχων αραβικών χωρών με ισχυρά οικονομικά θεμέλια προκειμένου να καταστεί η Κύπρος βασικός σταθμός μεταξύ Ευρώπης και των χωρών της περιοχής.

Μετά το Άμπου Ντάμπι νέες επισκέψεις από φορείς του Κατάρ Απρίλιο και Μάιο

Αντιπροσωπεία της Επενδυτικής Αρχής του Κατάρ (Qatar Investment Authority) αναμένεται να επισκεφθεί την Κύπρο τον Απρίλιο. Στο μεταξύ, επεξεργάζεται συγκεκριμένες προτάσεις που έχουν τεθεί στο τραπέζι και βρίσκεται σε επαφή με τον Κυπριακό Οργανισμό Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA) καθώς και ορισμένους Κύπριους επιχειρηματίες.

Το Μάιο αναμένεται στην Κύπρο ομάδα της Ισλαμικής Τράπεζας του Κατάρ (Qatar Islamic Bank), η οποία και θα συζητήσει συγκεκριμένα θέματα συνεργασίας ως αποτέλεσμα των επαφών που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι συνεργάτες του στο ταξίδι που πραγματοποίησε στη χώρα νωρίτερα φέτος.

Εξάλλου, η QATAR Airways θα συνδέει την Ντόχα με την Κύπρο από τις 29 Απριλίου 2014 με τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα, ως μέρος πρόσφατης συμφωνίας για την ενίσχυση των αεροπορικών μεταφορών μεταξύ Κύπρου-Κατάρ που υπογράφηκε στη Ντόχα.

Πηγή: newsit.com.cy

---> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου