Όταν είστε έγκυος, δίνετε μεγαλύτερη προσοχή στο στήθος σας. Πρώτον γίνεται μεγαλύτερο. Στη συνέχεια, αρχίζει να παράγει γάλα. Και μετά έχετε ένα μωρό το οποίο παίρνει το μεγαλύτερο μέρος του κάθε μέρα για το τάισμα, απ΄όπου και αποκτάτε τις ερεθισμένες θηλές.
Αλλά ακόμη και μετά από όλα αυτά, δεν θα πρέπει να ξεχνάτε και το πιο σημαντικό: τα σημάδια του καρκίνου του μαστού.
Ο κίνδυνος για καρκίνο του μαστού αυξάνεται αμέσως μετά από κάθε πλήρη κύκλο εγκυμοσύνης και παραμένει υψηλός για τα επόμενα 10 χρόνια. Σύμφωνα με έρευνα που χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Avon για τις γυναίκες, τα ποσοστά της εγκυμοσύνης που σχετίζονται με τον καρκίνο του μαστού (PABC) είναι κυρίως μεταξύ 5 με 7 ετών μετά από τον τοκετό. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος, ο κίνδυνος θανάτου από τον καρκίνο του μαστού αυξάνεται 2.5 φορές. Και αυτό δεν είναι μόνο για το πρώτο παιδί, αλλά και για το κάθε παιδί μετά.
Ο λόγος είναι ότι οι ίδιες ορμόνες που προετοιμάζουν το στήθος σας για τη γαλουχία μπορούν να τροφοδοτήσουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. Γι΄αυτό τα πρώτα 5 χρόνια μετά την εγκυμοσύνη, είναι τόσο σημαντικό να προσέχετε για τυχόν αλλαγές στο στήθος σας, όπως πόνους ή εξογκώματα για τα οποία πρέπει να επισκεφτείτε τον γυναικολόγο ή τον οικογενειακό γιατρό σας αν παρατηρήσετε οτιδήποτε άλλο από το συνηθισμένο.
Ευτυχώς, υπάρχει ένα φως στο τέλος αυτού του τούνελ. Έχοντας και θηλάζοντας ένα παιδί μειώνετε τις συνολικές πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού αργότερα στη ζωή σας (ακόμη και αν ο κίνδυνος μεγαλώνει προτού αρχίσει να μειώνεται). Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι όταν τα υπανάπτυκτα ή αδιαφοροποίητα κύτταρα του μαστού ωριμάσουν για να ξεκινήσουν οι θηλάζουσες, υπάρχει μια αλλαγή στη δομή του γονιδίου που τις προστατεύει κατά της νόσου. Έτσι, οι γυναίκες θα πρέπει να προσπαθήσετε να ξεκινήσετε το θηλασμό μέσα σε δύο ώρες από τη γέννηση του βρέφους και να συνεχίζετε να θηλάζετε για τουλάχιστον έξι μήνες. Δεν είναι μόνο καλύτερο για εσας, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικό και για την υγεία του μωρού σας.
Όπως με τις περισσότερες άλλες σοβαρές ιατρικές καταστάσεις, δεν υπάρχουν εγγυήσεις για τον τρόπο αντιμετώπισης – και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η επίγνωση είναι τόσο ζωτικής σημασίας.
Πηγή:gonimotita.org
-> ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ Ε Δ Ω <---
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου