Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Στα χέρια των Ρώσων η Κριμαία

Ρώσοι στρατιώτες αποβιβάζονται μαζικά στην Κριμαία ενώ το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας υποστηρίζει ότι ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη παραβίασαν δύο φορές τον εναέριο χώρο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα στη διάρκεια της νύχτας.
Ο Μεντβέντεφ προειδοποιεί για «νέο αίμα» και η κρατική εταιρεία φυσικού αερίου της Ρωσίας Gazprom προειδοποίησε την Ουκρανία ότι ενδέχεται να αυξήσει την τιμή του φυσικού αερίου που παρέχει στο Κίεβο μετά το πρώτο τετράμηνο του έτους.




Τις κινήσεις τους στην πολεμική σκακιέρα ετοιμάζουν Μόσχα και Κίεβο, με τη ρωσική πλευρά να κάνει επίδειξη ισχύος στην Κριμαία, αναπτύσσοντας τα στρατεύματά της.

Το ήδη τεταμένο κλίμα ήρθε να φορτίσει περισσότερο και μια ανάρτηση του Ρώσου πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος γράφει ευθέως, στο Facebook, απευθυνόμενος στη νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας: «Δεν θα διαρκέσετε πολύ - Θα υπάρξει νέο αίμα...» και  «Η δύναμή σας και ο ρόλος θα τελειώσει με μία νέα επανάσταση».

Από το σχόλιό του δεν ξέφυγε ούτε ο αποπεμφθείς Βίκτορ Γιανουκόβιτς, για τον οποίο ο Μενβέντεφ γράφει:  «Σύμφωνα με το Σύνταγμα παραμένει ο νόμιμος αρχηγός του κράτους. Αν είναι ένοχος η Ουκρανία έπρεπε να τον δοκιμάσει με πρόταση μομφής. Όλα τα άλλα είναι η ανομία. Η κατάληψη της εξουσίας. Και αυτό σημαίνει ότι η εντολή θα είναι εξαιρετικά ασταθής»...

Μεντβέντεφ - facebook
Φιλορώσοι διαδηλωτές κατέλαβαν τον πρώτο όροφο του κτιρίου της περιφερειακής κυβέρνησης στην πόλη Ντόνετσκ

Στο μεταξύ, φιλορώσοι διαδηλωτές κατέλαβαν τον πρώτο όροφο του κτιρίου της περιφερειακής κυβέρνησης στην πόλη Ντόνετσκ στην ανατολική Ουκρανία.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Ρόιτερς που βρίσκεται σε ένα κέντρο Τύπου στον τέταρτο όροφο του κτιρίου αυτού, οι διαδηλωτές έχουν καταλάβει τον πρώτο όροφο, όμως δεν κατάφεραν να προχωρήσουν σε άλλους ορόφους καθώς έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας οι ανελκυστήρες και έχουν κλείσει οι πόρτες που οδηγούν στο κλιμακοστάσιο.

Στο ενδεκαώροφο κτίριο κυματίζει η ρωσική σημαία, και όχι η ουκρανική, εδώ και τρεις ημέρες, ενώ διαδηλωτές που κρατούν ρωσικές σημαίες να πραγματοποιούν κινητοποιήσεις έξω από αυτό.

Ο γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν ζήτησε από τη Ρωσία να αποφύγει την περαιτέρω κλιμάκωση της κρίσης

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-Μουν ζήτησε από τη Ρωσία να αποφεύγει πράξεις ή δηλώσεις που θα μπορούσαν να κλιμακώσουν περαιτέρω την κρίση στην Ουκρανία και αντίθετα να επιδιώξει τον διάλογο με τις αρχές στο Κίεβο, ενώ έκανε έκκληση να διασφαλιστεί η ανεξαρτησία της Ουκρανίας.

«Είναι θεμελιώδες να διασφαλιστεί ο πλήρης σεβασμός και η διατήρηση της ανεξαρτησίας, της ενότητας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας. Είναι ύψιστης σημασίας να αποκατασταθεί η ηρεμία και να αποκλιμακωθούν οι εντάσεις αμέσως μέσω του διαλόγου», υπογράμμισε ο Μπαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Γενεύη λίγο πριν την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με θέμα την ουκρανική κρίση.

«Ζητώ από τη Ρωσία να αποφύγει οποιαδήποτε πράξη ή δηλώσεις που θα μπορούσαν να κλιμακώσουν περαιτέρω την κατάσταση και αντίθετα να συνομιλήσει εποικοδομητικά και με ειρηνικά μέσα με την Ουκρανία», πρόσθεσε ο Μπαν.

Εξάλλου ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ σημείωσε ότι ο αναπληρωτής του Γιαν Έλιασον, ο οποίος μόλις έφτασε στο Κίεβο, «θα μεταφέρει το ίδιο μήνυμα στις ουκρανικές αρχές».


Δικαιολογεί τη ρωσική επέμβαση στην Κριμαία ο Λαβρόφ

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ζήτησε σήμερα από τους δυτικούς εταίρους της Ρωσίας να βάλουν στην άκρη τους γεωπολιτικούς υπολογισμούς τους και να σκεφτούν τον λαό της Ουκρανίας.
«Ζητάμε μια υπεύθυνη προσέγγιση, να μπουν στην άκρη οι γεωπολιτικοί υπολογισμοί και να τεθεί πάνω από όλα το συμφέρον του ουκρανικού λαού», δήλωσε ο Λαβρόφ στο ξεκίνημα της κεντρικής ετήσιας συνεδρίασης του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη.

Ο Ρώσος υπουργός κατήγγειλε επίσης τις απειλές για «κυρώσεις» και «μποϊκοτάζ» εναντίον της χώρας του, καθώς η Μόσχα έχει δεχθεί την προειδοποίηση ότι ενδέχεται να χάσει την έδρα της στο τραπέζι της Ομάδας των 8 πιο ανεπτυγμένων οικονομικά κρατών του κόσμου (G8), αν συνεχίσει τη στρατιωτική εισβολή στην Κριμαία.







Η Ρωσία κήρυξε τον πόλεμο στην Ουκρανία, τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, εκτίμησε η Γιούλια Τιμοσένκο  
«Κατακτώντας» την Κριμαία, η Ρωσία κήρυξε τον πόλεμο όχι μόνο στην Ουκρανία, αλλά στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, τις χώρες που εγγυώνται την εδαφική ακεραιότητα του Κιέβου, εκτίμησε η ουκρανή πρώην πρωθυπουργός Γιούλια Τιμοσένκο απευθυνόμενη στον λαό.
«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν γνωρίζει καλά ότι κηρύσσοντας πόλεμο εναντίον μας, κήρυξε επίσης τον πόλεμο στους εγγυητές της ασφάλειάς μας, δηλαδή στις ΗΠΑ και τη Βρετανία», δήλωσε η Τιμοσένκο σε βίντεο που ανέβηκε στον ιστότοπό της.
Δείτε ΖΩΝΤΑΝΑ τί συμβαίνει τώρα στην Ουκρανία 



Η Gazprom προειδοποιεί με αύξηση της τιμής του Φυσικού Αερίου
   
Η κρατική εταιρεία φυσικού αερίου της Ρωσίας Gazprom προειδοποίησε την Ουκρανία ότι ενδέχεται να αυξήσει την τιμή του φυσικού αερίου που παρέχει στο Κίεβο μετά το πρώτο τετράμηνο του έτους.
«Η κατάσταση με τις πληρωμές είναι ανησυχητική. Η Ουκρανία πληρώνει αλλά όχι όπως θα θέλαμε (…) Εξακολουθούμε να εξετάζουμε αν θα παρατείνουμε τις συμφωνημένες τιμές στο επόμενο τετράμηνο του έτους», δήλωσε ο Αντρέι Κρουγκλόφ επικεφαλής της οικονομικής υπηρεσίας της Gazprom.
Ο Κρουγκλόφ πρόσθεσε ότι η μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας διεξάγεται κανονικά.
 Συνοριοφύλακες ανέφεραν κινήσεις του ρωσικού πολεμικού ναυτικού γύρω από τη Σεβαστούπολη και ανάπτυξη ρωσικών τεθωρακισμένων κοντά στην Κριμαία
Ουκρανοί συνοριοφύλακες ανέφεραν σήμερα κινήσεις του ρωσικού πολεμικού ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα γύρω από τη Σεβαστούπολη και ότι η Ρωσία έχει μπλοκάρει τις επικοινωνίες μέσω κινητών τηλεφώνων σε ορισμένες περιοχές της Κριμαίας.
Οι συνοριακοί φρουροί είδαν επίσης να αναπτύσσονται θωρακισμένα οχήματα στη ρωσική πλευρά μιας στενής διώρυγας που χωρίζει τη Ρωσία και την ουκρανική περιοχή της Κριμαίας.


Εκπρόσωπος των Oυκρανών συνοριοφρουρών διευκρίνισε ότι ρωσικά πλοία κινούνται εντός και γύρω από το λιμάνι της Σεβαστούπολης, όπου ο Ρωσικός Στόλος της Μαύρης Θάλασσας διατηρεί βάση.

Η ανάπτυξη των ρωσικών τεθωρακισμένων λαμβάνει χώρα κοντά σε λιμάνι της ρωσικής πλευράς του πορθμού του Κερτς, απέναντι από την πόλη Κερτς της νότιας Ουκρανίας, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.



Πηγή: ant1iwo.com

---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου